Advertorial

Terangkat Habis dengan U Mobile Video-Onz – Strim Video Percuma Tanpa Guna Data

2.3K
reads

Anda suka tengok video dalam talian? Atau anda punya anak-anak yang hanya boleh duduk diam dengan menonton video di dalam YouTube? Rasa terbeban dengan data cepat habis kalau strim video?

Jangan risau, U Mobile kan ada. Jom strim video secara PERCUMA tanpa menggunakan sebarang kuota data anda. Tak percaya? Jom kita lihat perincian seperti di bawah ini.

video-onz1

Sumber: http://www.u.com.my/plans/data-services/video-onz

Strim Video Percuma di Facebook, YouTube, Twitter dan bermacam-macam saluran lagi.

Kini dengan Video-Onz ini, tiada alasan untuk anda tidak bersosial di mana anda berada dan pada bila-bila masa sahaja. Anda boleh tonton tayangan siaran langsung di Facebook Live, muat naik atau tonton penstriman video di Facebook dan Twitter, dan tonton jutaan video lain yang ada di YouTube sepuas-puasnya – 24 jam sehari secara percuma.

Bagi pengguna pelan Hero P98, i130, Ultimate Device 135 dan MB128, ianya percuma. Tempoh promosi ini telah dilanjutkan sehingga 31 Disember 2016. Ayuh bertukar ke U Mobile untuk nikmati strim video percuma dan berjimat hari ini.

Bagi pelan-pelan pascabayar, prabayar dan jalur lebar U Mobile yang lain, jangan risau. Anda masih akan nikmati data tambahan secara percuma dengan Video-Onz ini.

Tapi tunggu, ada lagi sebenarnya yang ditawarkan U Mobile.

 

21 Rakan Kongsi Perkhidmatan

Jom kita tengok senarai penuh 21 rakan kongsi perkhidmatan seperti di bawah:

  1. Facebook Broadcast kepada pengikut anda, tonton video-video Live dan video-video yang dihos oleh Facebook
  2. YouTube – Tonton apa sahaja video yang ada di YouTube
  3. Twitter – Muat naik dan tonton video-video yang dihos oleh Twitter
  4. Netflix – Tonton drama TV, filem dan dokumentari
  5. iflix – Strim dan muat turun ribuan drama TV, filem dan banyak lagi
  6. HyppTV Everywhere – Tonton saluran secara langsung, drama TV yang terbaru dan filem blockbuster pada bila-bila masa, di mana sahaja
  7. Dailymotion – Tempat untuk temui apa yang anda suka dari seluruh dunia
  8. Youku Tudou – Saluran video terkemuka di China, kini di Malaysia
  9. Viu – Hiburan Asia terbaik, dari Korea ke Bollywood, Taiwan dan Indonesia
  10. tonton – Hiburan tempatan, Asia dan antarabangsa
  11. Astro on the Go – Saluran sukan, komedi, drama dan berita di mana sahaja anda berada
  12. Eros Now – Strim filem, muzikal dan drama TV dari India
  13. HeroTalkies – Nikmati filem-filem Tamil yang terbaik dan terkini
  14. YuppTV – Nikmati saluran Tamil, Telugu dan Hindi
  15. Crunchyroll – Destinasi dan platform global untuk anime Jepun dan Asia
  16. Viki – Drama TV dan filem dari Korea, China, Taiwan, Jepun dan banyak lagi dengan sari kata
  17. BFM – Komentari video dari stesen radio perniagaan Malaysia
  18. The Edge TV – Saksikan peperangan korporat dan rintihan pengguna
  19. Pocketimes – Tonton klip berita harian dan bual bicara secara langsung Bahasa Cina
  20. ONFM – Saluran Radio Visual Bahasa Cina pertama di Asia Tenggara
  21. StarLive – Platform penyiaran dalam talian yang paling popular

Terlalu banyak pilihan dan variasi sebenarnya, sampai saya pasti anda pun tidak akan sempat gunakan kesemuanya. Tengoklah sampai puas.

video-onz2

Sumber: http://www.u.com.my/plans/data-services/video-onz

Strim Setiap Masa

Kini anda tidak perlu risau kerana anda boleh strim video setiap masa, tanpa perlu membahagikannya kepada waktu puncak dan luar waktu puncak. Gunalah sepuas-puasnya.

OK, bagaimana saya nak dapatkannya?

Pertama, pastikan anda menjadi pengguna U Mobile terlebih dahulu.

Bagi pelanggan pascabayar:

Anda akan dapat strim video percuma bagi pelan Hero P98, i130, Ultimate Device 135 dan MB128.

Bagi pelan-pelan pascabayar dan jalur lebar U Mobile yang lain, anda akan nikmati data tambahan.

Bagi pelanggan prabayar:

Anda akan dapat data tambahan bagi Video-Onz apabila anda membeli pakej data UMI/MB. Untuk melanggan, sila dail *118#.

 

Video-Onz Memang Berbaloi Bagi Penggemar Video

Jika anda seorang yang gemar menonton video, pastikan anda tidak terlepas peluang untuk nikmati promosi Video-Onz daripada U Mobile. Anda kini boleh tonton jutaan video daripada Facebook, Youtube, Twitter dan bermacam-macam lagi tanpa perlu menggunakan data.

Siapa kata anda perlu berbelanja lebih untuk dapatkan pelan data? Jadilah pengguna bijak dan berjimat dengan Video-Onz daripada U Mobile hari ini :  http://bit.ly/2csrESe


Yang Popular

To Top