Kini Trending

Temui Pelbagai Aktiviti Menarik di Gamuda Cove Bertemakan “Wonders of Wetlands” Sesuai Buat Aktiviti Keluarga Bersama!

57
SHARES

Anda tahu tak? Aktiviti manusia seperti pencemaran, pemusnahan habitat, dan penuaian sumber yang berlebihan telah menyumbang kepada peningkatan kadar kepupusan yang memberi kesan kepada biodiversiti. 

Jadi, Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu telah mengisytiharkan 22 Mei setiap tahun sebagai Hari Antarabangsa bagi Kepelbagaian Biologi. Tujuannya ialah bagi meningkatkan kesedaran dalam isu biodiversiti. 

Gamuda Land mengajak orang ramai untuk sertai kempen biodiversiti yang ke-6 ini. Anak-anak dan keluarga pasti teruja!

Sebagai sebahagian daripada kempen kesedaran biodiversiti Gamuda Land ingin mengajak orang ramai tentang cara kita boleh membantu mengurangkan jejak karbon. 

Bertemakan “Wonders of Wetlands” tumpuan mereka pada tahun ini adalah pada keindahan tanah lembap dan mengapa penting bagi kita untuk menghargai dan memupuknya!

Info penting:

Hari Antarabangsa bagi Kepelbagaian Biologi 2023

Ada pelbagai goodies dan hadiah* menanti anda seperti L’OCCITANE, Starbucks, Uniqlo dan banyak lagi. 

Mari min kongsikan aktiviti yang akan dilakukan pada kedua-dua hari tersebut!

Pelbagai aktiviti mesra keluarga dan bengkel menarik diadakan. Kemasukan dan goodies percuma menanti anda!

Aktiviti seperti berkelah, mini zoo haiwan peliharaan, rumah eko dan lawatan insta safari amat sesuai dilakukan bersama keluarga anda. Boleh santai-santai bersama keluarga sambil dekatkan diri dengan alam!

Sempena ESG- Cabaran Kesedaran, Gamuda Land memperkenalkan aktiviti mesra keluarga seperti kuasa solar, Bioswales, memburu jawapan, juara kompos dan kuasa pedal. 

Semua ini ditaja oleh L’OCCITANE, Starbucks dan Uniqlo serta hadiah lumayan* juga menanti anda!

Bukan itu sahaja, beberapa bengkel menarik juga akan diadakan pada tarikh tersebut. Seperti plant dye, lukisan batu dan pemegang udara tumbuhan DIY.

Anak-anak juga boleh belajar dan mengasah kreativiti mereka dengan menghadiri bengkel menarik tersebut. Terbuka kepada kanak-kanak berumur 4 hingga 12 tahun.

Saksikan 11 pemenang pertandingan fotografi biodiversiti yang akan dipamerkan pada hari acara nanti! 

Anda boleh saksikan penyampaian hadiah fotografi biodiversiti dan paparan yang akan dipamerkan khusus buat yang telah sertai pada 20 April sehingga 10 Mei yang lepas. Hadiah wang tunai dan tiket Splashmania diberikan kepada tiga kategori pemenang.

Inisiatif ini adalah untuk menangkap dan berkongsi makna ‘keindahan alam semula jadi’ kepada anda melalui lensa sambil menemui dan menunjukkan penghargaan anda terhadap alam semula jadi.

Jadi menarik bukan? Kesemua aktiviti tersebut bukan sahaja menyeronokkan tetapi anda semua boleh belajar dan mengingatkan diri anda untuk berhati-hati dengan tabiat harian supaya generasi akan datang dapat merasa alam sekitar yang lebih bersih.

Pelbagai hadiah menarik akan dibawa pulang kepada yang menang dan sertai. Tiada kerugian kepada anda kerana hampir kesemua aktiviti adalah percuma kecuali ride di Gamuda Cove.

Bukan itu sahaja, Gamuda Land juga nak beri anda tebus hadiah percuma misteri* kepada yang menggunakan botol kitar semula sendiri, bekas, perkakas dan beg guna semula. 

Anda akan diberi ganjaran atas usaha anda dengan hadiah misteri* oleh L’OCCITANE, Starbucks & Uniqlo!  

Hanya tunjukkan kepada mereka apabila anda menggunakan barangan boleh guna semula kepunyaan anda sendiri untuk menuntut salah satu daripada hadiah misteri*. Tapi anda tidak akan dapat menebus kesemua 3 item

Sementara stok masih ada, anda akan berpeluang mendapat ganjaran  baucar* L’OCCITANE selepas anda membawa bersama bekas produk kosong bersaiz penuh yang bersih dari mana-mana jenama kecantikan

*Selagi stok masih ada.

*Tertakluk kepada terma dan syarat.

Bazar dan trak makanan juga akan disediakan pada hari tersebut untuk mengisi perut anda dan seisi keluarga! 

Jangan lupa bawa lebih banyak air, cermin mata pelindung matahari, topi, kipas tangan dan payung untuk rasa lebih selesa sewaktu berjalan di Gamuda Cove nanti!

Jadi, tandai kalendar anda sekarang kerana Gamuda Cove tidak sabar untuk mengalu-alukan kedatangan anda.

Untuk maklumat lebih lanjut, anda boleh ke laman web, Facebook dan juga Instagram mereka. Jumpa anda disana.

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×