Famili

“Tak Demam & Sakit Badan…”- Diana Danielle Kongsi Pengalaman 2 Orang Anak Sudah Divaksin

33
SHARES

Kanak-kanak juga terdedah kepada risiko jangkitan Covid-19. Dengan penularan virus Covid-19 telah membuatkan kanak-kanak belum divaksin dalam kategori berisiko. Justeru itu, program imuninasi Covid-19 kanak-kanak bertujuan untuk melindungi mereka dan menjalani kehidupan dengan lebih yakin.

Ramai ibu bapa telah bersetuju dan membawa anak mereka ke pusat pemberian vaksin. Hal ini sama seperti pelakon hebat, Diana Danielle yang turut bersetuju memberi suntikan vaksin untuk kedua-dua anaknya.

Baca juga: #PICKids: Senarai Kumpulan Kanak-Kanak Layak Terima Suntikan Vaksin Covid-19

“TAK DEMAM”- DIANA DANIELLE KONGSI PENGALAMAN ANAK SUDAH DIVAKSIN

Perkara ini dikongsi sendiri oleh Diana di laman Instagramnya. Menerusi hantaran itu, pelakon berusia 31 tahun itu menjelaskan Muhammad dan Nur Aurora sudah menerima suntikan vaksin Covid-19 dua hari lepas. Menurut Diana, kedua-dua mereka tidak menunjukkan sebarang gejala dan masih lagi aktif seperti biasa.

Tambah Diana juga, ketika kerajaan mengumumkan sebelum ini kanak-kanak akan diberi vaksin, kedua-dua mereka sangat teruja kerana menganggap mereka tidak perlu untuk memakai pelitup muka.

Secara rasminya telah divaksin 2 hari lepas, tak demam, menggigil atau sakit-sakit badan. Alhamdulillah. Saya masih ingat tahun lepas apabila kerajaan akhirnya mengeluarkan tarikh tentatif untuk kanak-kanak di bawah 12 tahun untuk memberi vaksin, anak-anak dan saya tidak sabar.

Mereka berfikir bahawa selepas cucuk vaksin mereka boleh membuang pelitup muka. Mereka baru sembuh daripada selesema jadi saya memberitahu mereka bahawa mereka masih boleh dijangkiti, walaupun selepas mendapat suntikan. 

Itu cerita vacc kami, Ada drama besar di PPV dengan budak berbaju merah  tetapi dia akan membaca posting ini jadi apa yang saya boleh katakan ialah 3 pengawai perubatan terpaksa menahannya & kaca boleh pecah kerana jeritannya.

Sumber: Instagram Diana Danielle

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×