Advertorial

Rahsia Suri Rumah Bantu Suami Tambah Pendapatan Dengan Pelaburan Bursa Saham. Dari Rumah Sahaja!

42
SHARES
Rahsia Suri Rumah Bantu Suami Tambah Pendapatan Dengan Pelaburan Bursa Saham. Dari Rumah Sahaja!

Pelaburan Bursa Saham

Gaji suami tidak cukup. Gaji isteri pula cukup-cukup makan sahaja. Anak-anak ditinggalkan di rumah penjaga atau paling tidak ‘nursery’. Balik rumah, suami isteri penat. Tiada masa layan anak. Anak-anak makin rasa terbiar. Bila anak buat rumah berselerak, mulalah naik darah.

Dengan tekanan yang semakin mendesak, ada isteri yang sanggup berhenti kerja semata-mata ingin jaga anak sepenuh masa. Namun, bila ini berlaku, pendapatan seisi keluarga berkurangan dengan mendadak.

Biasa dengan senario ini?

Maaf cakap, kehidupan masa kini menyaksikan semakin ramai isteri yang mengorbankan karier dan masa depan. Mereka beralih suri rumah tangga sepenuh masa semata-mata untuk masa depan keluarga dan anak-anak. Adakah anda seorang suri rumah yang menghadapi situasi begini? Ingin bantu suami tambah pendapatan dan lakukannya hanya dari rumah sambil menjaga anak? Sila baca artikel ini sampai habis.

4 Sebab Suri Rumah Perlu Tambah Pendapatan

1. Kos sara hidup yang semakin tinggi

Isu kos sara hidup yang semakin tinggi menjadi isu yang hangat diperkatakan. Mengikut statistik, 66% rakyat malaysia masih lagi bergaji bawah RM5,000 untuk seisi rumah (household). Ini menyebabkan ramai yang mengeluh kerana gaji tidak cukup untuk menampung kehidupan isi rumah.

2. Kenaikan gaji tidak seiring dengan kenaikan kos harga barang

Walaupun kos sara hidup meningkat, kenaikan gaji tidak seiring dengan kenaikan kos sara hidup. Semakin ramai yang mula mencari jalan mendapatkan extra income. Salah satu cara untuk menambahkan pendapatan pasif adalah dengan mempelajari selok belok pelaburan saham.

3. Ramai sudah berjaya, jana pendapatan dari rumah sambil jaga anak-anak

Ramai orang diam-diam sahaja buat duit dari pasaran saham. Yang menjadi lebih misteri, mereka ini sebenarnya tidak bekerja. Hanya main saham sepenuh masa. Untuk pengetahuan, pasaran saham Bursa Malaysia semakin berkembang dengan pulangan sebanyak 30% setahun sejak dari tahun 1977. Jika mereka boleh buat dari rumah, kenapa suri-rumah tidak boleh?

4. Ada orang sudi ajar untuk jana pendapatan dari rumah

Dulu-dulu, ilmu adalah milik peribadi. Zaman sebelum ada Internet, ia lebih tertutup. Hanya yang berkelayan dan berpelajaran sahaja yang tahu bagaimana bermain di pasaran saham. Kini tidak lagi.

Chartered Technical Analyse Program akan diperkenalkan tidak lama lagi. Sama seperti CFA tetapi ia menggunakan analisis teknikal. CTA ini sudah lama digunakan di negara lain seperti Indonesia, Singapura, Jepun dan semua negara yang membangun, tetapi ia baru sahaja diperkenalkan di Malaysia. CTA akademik bertauliah untuk mengajar anak-anak kita bagaimana untuk melabur saham dengan cara yang baik.

Dengan kata lain, suri-rumah digalakkan hadir ke Seminar Pelaburan Saham belajar dengan lebih mendalam

Jana Pendapatan Pasif Dari Rumah

Siapa sangka suri rumah sekarang juga boleh menjana pendapatan melalui pelaburan saham? Puan Roslinah Laikoi sendiri secara konsisten berjaya meraih RM500-RM1,000 sehari. Pastikan anda menonton video perkongsian beliau di bawah.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=JSI9ww82E-I]

Menarik bukan? Daripada tidak tahu apa-apa kini sudah konsisten memperolehi keuntungan daripada pelaburan saham. Kunci kejayaan beliau pastinya belajar dari mentor yang betul!

Pasti ramai seperti beliau yang menganggap pada mulanya pelaburan saham di Bursa Malaysia itu haram, susah, orang kaya sahaja terlibat namun rupa-rupanya semua tanggapan itu salah. Sebagai contoh banyak kaunter saham Bursa Malaysia yang halal dan patuh shariah. Senarainya terkandung di laman web Suruhanjaya Sekuriti.

Mengenai Seminar Dunia Pelaburan Saham

Baru-baru ini telah berlangsung Seminar Dunia Pelaburan Saham yang dianjurkan oleh Wealth Magnet International di PGRM Cheras. Seminar ini diadakan selama 3 hari dan mendapat sambutan yang amat menggalakkan dengan kehadiran 445 orang peserta dan majoritinya merupakan peserta Bumiputra. Satu perkembangan yang amat membanggakan.

Seminar Pelaburan Saham

Seminar pelaburan saham ini sudah kali ke-11 dijalankan sepanjang tahun 2014 dan seramai 7,000 orang telah menghadirinya sejak tahun 2012.

Antara fokus seminar ini adalah untuk memberi pendedahan kepada peserta tentang betapa mudahnya untuk menjadi seorang pelabur yang berjaya. Peserta turut didedahkan dengan pengetahuan teknikal yang diperlukan oleh pelabur untuk membuat keputusan yang pantas dan bijak bagi memperolehi keuntungan dalam jangka masa yang pendek ataupun panjang.

Menariknya lagi, seminar ini disampaikan oleh Mentor Pelaburan Saham #1 Malaysia, Tuan Haji Mohd Asri Ahmad. Beliau yang merupakan seorang usahawan berjaya dan juga seorang pelabur yang aktif, merupakan seorang remisier sejak tahun 2000.

Seminar Pelaburan Saham 2

Mentor Pelaburan Saham – Tuan Haji Asri

Gambar-gambar roadshow berikut diambil dari Laman Facebook Mentor Pelaburan Saham #1 Malaysia, Tuan Haji Mohd Asri Ahmad. Anda boleh lihat sendiri penyertaan dari kaum hawa yang amat memberangsangkan!

Seminar Mudahnya Melabur Saham - Johor Bahru

Seminar Mudahnya Melabur Saham – Johor Bahru

Seminar Mudahnya Melabur Saham di Wisma MCA

Seminar Mudahnya Melabur Saham di Wisma MCA

Fakta Yang Perlu Anda Tahu

Seminar Pelaburan Saham

Sidang Media Seminar Pelaburan Saham

Dato’ Dr. Nazri Khan, Presiden MATA (Malaysian Associates of Technical Analyst) berkongsi kerangka data terbaru untuk pelaburan saham dan juga hartanah:

Pelaburan Saham

  • Penguasaan ekuiti bumiputra pada 2008 adalah 22.3 % dan data terkini menunjukkan ianya meningkat kepada 24.1%. Selama 6 tahun peningkatan 2% adalah sangat rendah.
  • Keseluruhan remisier di Malaysia sekitar  6500 orang. Hanya 20% adalah Bumiputra.
  • Penyertaan ekuiti Bumiputra masih lagi dalam takuk yang tidak memberangsangkan.
  • Pelabur runcit di Malaysia yang berdaftar dan aktif (trade 1 kali seminggu) sekitar 100,000 sahaja. Hanya 4% sahaja pelabur runcit Bumiputra yang aktif.

Hartanah

  • Hanya 24% property ownership dari Bumiputra.

 

Rebutlah peluang terbaik untuk mengukuhkan ekonomi keluarga melalui pelaburan saham yang bijak!

Berikut merupakan beberapa pesanan Tuan Haji Mohd Asri:

Jangan sibuk cerita bisnes jika tiada duit simpanan!
Jangan sibuk sembang pasal pelaburan jika tiada duit simpanan!
Jangan berani nak berbisnes jika tiada Mentor Bisnes!
Jangan tunjuk terer nak Melabur di Pasaran Saham jika tiada Mentor Saham!

Jadi, bagi anda yang berminat untuk menyertai Seminar Pelaburan Saham di masa akan datang boleh hubungi pihak penganjur. Artikel ini ditaja oleh:

[infobox]

wealth-magnet-international

Wealth Magnet International
No tel : 016-2296760 / 019-2102796 / 019-3134544
Email: [email protected]
Facebook : www.facebook.com/hj.mohdasri.ahmad

[/infobox]

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×