Hospital

Pengalaman Bersalin di Prince Court Medical Centre, Kuala Lumpur

4.5K
reads
Pengalaman bersalin di Prince Court

Jenis Hospital: Swasta

Alamat: 
Prince Court Medical Centre,
39, Jalan Kia Peng,
50450 Kuala Lumpur

Nombor telefon: +603-2160 0000

Laman web: http://www.princecourt.com/

E-mail: corporate.affairs@princecourt.com

Lokasi:

[flexiblemap address=”Prince Court Medical Centre” title=”Prince Court Medical Centre”]

[infobox title=’Tentang Prince Court Medical Centre’]

pengalaman-bersalin-prince-court-medical-centre-01

Pusat Perubatan Prince Court  adalah salah satu pusat perubatan swasta yang terletak di tengah-tengah Kuala Lumpur. Objektif mereka ialah ingin menjadi penyedia perkhidmatan kesihatan yang terulung di Asia. Ia bakal dicapai dengan memberikan khidmat penjagaan kesihatan yang komprehensif dengan standard antarabangsa melalui fasiliti bertaraf dunia. Ia juga disokong dengan teknologi inovatif berserta khidmat pelanggan yang terbaik.

Apa yang membezakan Prince Court dengan yang lain ialah pendekatan mereka kepada khalayak ramai tentang persepsi terhadap penjagaan kesihatan, yang banyak dibantu oleh pakar perubatan mereka yang tersendiri.

[/infobox]

1. Kos / Harga Bilik

  • Standard Room : RM250
  • Junior Suites : RM600
  • Suites : RM1,288
  • VVIP Suite : RM2,888

2. Harga / Kos Bersalin

  • Normal Delivery: RM4,000 – RM6,000
  • C-Section: RM8,000 – RM10,000
  • Emergency C-Section: RM10,000 – RM12,000

3. Pakej Bersalin

Tiada

4. Bilangan Katil

277

5. Kemudahan, Servis dan Fasiliti

Harga dikira mengikut hari (Makanan disediakan)

6. Senarai Doktor Pakar

Obstetrics & Gynecology

  • Dr. Tan Niap Hong
  • Dr. Tan Ay Eeng
  • Dr. Seri Suniza Binti Sufiah
  • Dr. Paul Tay Yee Siang
  • Dr. K.K. Iswaran
  • Datuk Dr. Abd. Aziz Yahya

7. Pengalaman bersalin di Prince Court Medical Centre

Berikut ialah beberapa cebisan pengalaman bersalin di Prince Court yang kami temui di Internet.

 

Pengalaman bersalin di Prince Court, Tahun 2014

Jom baca pengalaman bersalin di Prince Court Medical Centre yang dikongsikan oleh puan blogger Farah Farhana di blog beliau:

Masa pregnantkan Aqeil dulu, aku memang da plan nak buat checkup kat Prince Court and langsung terus beranak sekali kat situ..sebab pe pilih Prince Court?amboii…kayo benor bunyinyer?no..no..no..hamba tak kayo..hatta incik hubby pun tak kayo..kami sepakat pilih Prince Court sbb it is covered under my hubby insurance..pucuk dicita ulam mendatang..bagai bulan jatuh ke riba..so takkan la aku nak tolak rezeki kann..dah la ni anak 1st..xde experience so bersyukur jugakla dapat layanan 1st class cmnih..;)

selalu time checkup memang kitorang akan go through scan process..dier akan explain la heartbeat..jantung..and bila baby besar dier akan analyse jari cukup x..tangan/kaki sempurna..aliran darah dlm badan baby ok ke x..kepala nyer pembesaran ok ke x..cukup lengkap mcm aku lak masuk kelas tutorial fetus development..hehe..at one time i guess before secon trimester..dier offer kitorang buat test untuk analyse % of Down Sydrom..test nih optional sebab result dari test nih la yang akan bagi 2nd decision utk parent either to continue with pregnancy or sebaliknyer…tak sangguplah aku nak cakap abort sbb aku amat lah pasti yang sumer mommy out there sayang giler anak diorang no matter in what condition kan??? alhamdulillah result test tu utk Aqeil is 1 dalam 860,000..means very low chance of that disease..oh ya, Dr Tan jugak very the best sebab selalu bagi printsreen image baby in 3D..free je..hehehe..

Cerita penuh pengalaman bersalin puan Farah Farhana di Prince Court Kuala Lumpur boleh di baca di sini.

 

Pengalaman Bersalin di Prince Court, Tahun 2013

Ana berkongsi detik-detik melahirkan bayi, sehingga kena induce.

 

Dalam kol 8 lebih gynae kesayangan aku bernama doktor Seri pun dtg melawat.. hairan betul dia sbb aku tak sakit2 lg.. kalau 4 tahun yg lalu aku buat dia kelam kabut sbb bersalin cepat sgt..
 Tp yg kali ni dia siap sempat hantar anak pi sekolah lg.. kihkihkih.. Doktor pun bgtau di sbbkan aku leaking sejak semalam dan dah lebih 12 jam tapi aku masih tak sakit2 nak bersalin lg, makanya takde cara lain dah melainkan INDUCE..!!
Hapeee.. induceee.. tidakkkkkk… !!!
Induce laaa yg aku scary dan belum pernah lalui lagi.. nanges dlm hati.. berdebar2 giler bila tau yg aku akan di induce.. terpaksa induce sbb air ketuban makin kurang.. kang baby lemas kurang oksigen..
Doktor Seri cakap nak kasi induce yg paling kuat terus.. tapi dia tak sampai hati lak sbb kang aku menggelupur kang katanya.. huhu.. sib baikkkk..
So aku di bg induce separuh  dari dos yg kuat tu.. kalau tak sakit2 gak baru dia tambah lg.. ohhh jangan laaa.. lari spital kanggg..
Maklumlah selalu sgt baca pengalaman org kena induce ni sakitnya lain mcm kannn.. maka kol 9 lebih aku pun di induce kat miss V.. perghhhh.. masukkan ubat induce pun dah terasa nyeri kat bwh tu.. huk huk huk..

Beliau juga berkongsi pengalaman menjalani ujian pap-smear di Prince Court . Ada banyak sangat gambar yang dikongsikan.

 

Bagaimana dengan anda?

Pernah bersalin di Prince Court Medical Centre, Kuala Lumpur? Jika pernah, kongsikan pengalaman bersalin di Prince Court anda di ruangan komen di bawah. Bukannya apa, sedikit sebanyak dapat memberikan sedikit maklumat, panduan dan manfaat untuk bakal ibu yang lain!

[rwp-review id=”0″]

[rwp-table id=”0″]

[rwp-table id=”1″]

Yang Popular

To Top