Famili

Nak Kawal Pengambilan Gula Anak Anda? Susu Rumusan Kanak-Kanak Tanpa Gula Tambahan Ini Adalah Pilihan Terbaik!

995
SHARES

Susu merupakan minuman yang penting dan memberi banyak manfaat untuk pertumbuhan kanak-kanak. Rata-rata ibu di luar sana juga mestilah mahukan anak-anak mereka mendapat nutrisi yang baik melalui susu yang diminum itu kan?

Namun, ada juga yang membangkitkan isu kemanisan susu bagi kanak-kanak ini. Katanya ia berkait rapat dengan susu tepung yang dirumus untuk kanak-kanak yang mempunyai penambahan gula yang berlebihan didalamnya.

Tapi, tahukah anda Anmum Essential adalah salah satu susu rumusan untuk kanak-kanak tanpa gula tambahan yang mampu membekalkan nutrien penting yang diperlukan oleh setiap kanak-kanak yang sedang membesar. Ha…untuk ketahui lebih lanjut mengenai susu ini, boleh teruskan membaca ya…

Diformulasikan secara saintifik bagi menyokong tumbesaran anak anda

Buat para ibu yang sedang mencari susu tepung yang sesuai untuk anak anda, kami sarankan untuk memilih Anmum Essential. Ini kerana ia diformulasikan secara saintifik dengan DHA, MFGM + Gangliosida (GA®), serta 15 nutrien penting yang menyokong pertumbuhan dan perkembangan menyeluruh kanak-kanak.

Tahukah anda ¹DHA merupakan elemen penting dalam perkembangan sel membran terutama sekali di bahagian otak dan ²Gangliosida (GA®) pula sama pentingnya dengan DHA kerana ia membantu menghubungkan sel-sel otak bagi membantu perkembangan anak anda?

Jadi, kalau ada ibu yang mengambil berat tentang kandungan gula yang berlebihan dalam ramuan susu, kini anda tidak perlu khuatir lagi kerana susu ini mempunyai zat dan nutrisi yang anak anda perlukan.

Tidak mengandungi gula tambahan & sesuai bagi anak yang sedang membesar

Selain itu, Anmum Essential ini juga merupakan satu-satunya susu rumusan untuk kanan-kanak tanpa gula tambahan dimana ia diformulasi dengan MFGM + Gangliosida  (GA®). 

³Satu kajian saintifik telah menunjukkan bahawa pengambilan MFGM meningkatkan perkembangan emosi dan tingkah laku kanak-kanak itu sendiri. 

Macam yang anda tahu, mengawal pengambilan gula bagi kanak-kanak adalah amat penting terutamanya bagi mereka yang sedang membesar dan berumur sekitar 2 hingga 6 tahun.

Merujuk kepada Garis Panduan Diet Malaysia untuk Kanak-Kanak dan Remaja 2013 jumlah gula tambahan yang disyorkan kepada kanak-kanak berusia 2-6 tahun tidak digalakkan lebih daripada 3 sudu teh sehari.

Tetapi sebaliknya, kanak-kanak seawal usia prasekolah hari ini secara puratanya mengambil 7.6 sudu teh gula setiap hari iaitu jauh melebihi saranan yang disyorkan!

Boleh dikatakan kebanyakan minuman dan makanan yang berada di pasaran Malaysia mengandungi gula, perisa dan bahan tambahan lain.

Apa yang lebih menyedihkan, pemberian makanan dan minuman dengan kandungan gula tambahan yang berlebihan kepada kanak-kanak boleh mengakibatkan pelbagai kesan termasuk meningkatkan risiko obesiti dan karies gigi serta mempengaruhi deria rasa dan lebih cenderung terhadap makanan manis.

Ha…jadi, penting ya untuk para ibu untuk semak dahulu kandungan makanan dan minuman bagi mengenal pasti sama ada terdapat gula tambahan. 

Bertukarlah kepada Anmum Essential & dapatkan segera di Shopee dengan harga eksklusif!

Jadi, tunggu apa lagi tu? Bertukarlah kepada Anmum Essential yang telah diyakini ramai ibu bapa di Malaysia dan sudah semestinya tanpa gula tambahan tau!

Anda juga boleh segera dapatkan Anmum Essential 1.1kg ini di Shopee dengan diskaun eksklusif sebanyak RM10. Cara nak tebus baucar tu mudah saja, boleh ikut langkah dibawah ya:

 1. Masuk ke aplikasi Shopee
 2. Pada halaman produk Anmum Essential 1.1kg, tekan Tambah ke Troli / Beli sekarang (Pastikan anda masuk ke akaun Shopee anda)
 3. Dalam halaman Troli Membeli Belah sebelum Daftar Keluar, klik pada Pilih Atau Masukkan Kod.
 4. Dalam halaman Baucar Shopee, masukkan Baucar Shopee & klik Guna.
 5. Kemudian isi alamat penghantaran, dan pilih butiran pembayaran.
 6. Sebaik sahaja selesai, klik Tempah Pesanan.
 7. Pesanan selesai sebaik sahaja bayaran berjaya.
*Tertakluk pada syarat & terma.  
 • Promosi: DISKAUN RM10  
 • Kod Baucar Promosi: ANMSL9OFF (hanya untuk produk Anmum Essential 1.1Kg sahaja) Kuantiti penebusan: 1,000 baucar sahaja.
 • Tempoh: 01 Okt – 31 Okt 2021

Untuk ketahui lebih lanjut, boleh layari laman web mereka di SINI. Semoga ianya akan memberi manfaat kepada anak anda!

Rujukan
 1. Lauritzen et al. (2016) Nutrients. 8 91, 6.
 2. Palmano et al. (2015). Nutrients. 7, 3891-3913.
 3. Veereman-Wauters et al. (2012). Nutrition. 28, 749-752

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×