Sihat

Kurangkan Ketagihan & Maksimumkan Peluang Anda Berhenti Merokok Dengan Nicorette!

2.1K
SHARES

Ramai antara kaum lelaki mempunyai masalah untuk berhenti merokok. Mereka berasa cepat ketagih kepada nikotin atau tabiat merokok kerana ia berkait rapat dengan emosi dan jiwa, sekaligus menjadikan seseorang itu sukar untuk berhenti.

Jika anda terfikir untuk meninggalkan tabiat ini, ada banyak cara yang anda boleh pertimbangkan. Salah satunya adalah dengan mengamalkan Nicorette! Memang terbukti dapat membantu perokok tegar di luar sana.

Oh ya, sempena Hari Bapa yang bakal tiba nanti, Nicorette nak bantu kaum bapa mendapatkan kesihatan yang lebih terjamin dengan produk ini. Eh, dengar cerita, Nicorette juga ada menganjurkan peraduan yang anda boleh turut serta. Nak tahu lebih lanjut? Jom kami kongsikan!

Kalau anda nak tahu, Nicorette® Gum adalah ubat bantuan berhenti merokok yang telah diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia yang dapat membantu para perokok untuk berhenti dengan kadar kejayaan lebih tinggi.

Selain itu, Nicorette® Gum juga berkesan dalam melawan simptom-simptom seperti ketagihan, kegelisahan, kurang tumpuan, mudah marah, tiada mood dan keresahan yang biasanya dialami oleh mereka semasa dalam proses berhenti merokok.

Nicorette® Gum ini juga didatangkan dalam 2mg atau 4mg bagi membolehkan anda memilih kekuatan nikotin yang betul berdasarkan kadar anda merokok. 

Contohnya, jika anda merokok kurang daripada sekotak sehari, anda boleh cuba 2mg. Manakala jika merokok sekotak atau lebih sehari, boleh cuba gum 4mg untuk kesan yang lebih baik. 

Hadir dalam perisa Icy Mint!

Terdapat dalam perisa Icy Mint, anda hanya perlu mengambil sekeping Nicorette® Gum setiap kali berkeinginan untuk merokok.

Lama-kelamaan pengambilan gula-gula getah ini boleh dikurangkan secara perlahan-lahan bagi mengawal ketagihan kepada nikotin.

Cara penggunaan Nicorette

Jika anda nak mengamalkan Nicorette® Gum, boleh ikut langkah yang betul di bawah:

  1. Kunyah Nicorette® Gum secara perlahan sehingga perisanya menjadi kuat
  2. Biarkan Nicorette® Gum berada diantara gusi dan pipi
  3. Kunyah sekali lagi selepas perasa Nicorette® Gum berkurangan
  4. Terus ulangi langkah 2 dan 3 selama lebih kurang 30 Minit.

Tetapi harus diingatkan, jika anda benar-benar komited untuk berhenti merokok, lengkapkan diri dengan rancangan dan sokongan yang tepat seperti mendapatkan nasihat daripada pakar kesihatan. 

Dengan adanya panduan kesihatan yang betul serta mengamalkan pengambilan Nicorette® Gum, proses berhenti merokok akan jadi lebih mudah dan cepat.

Dapatkan Nicorette di farmasi, klinik dan hospital berdekatan anda sekarang!

Jadi, apa lagi tunggu, jom berhenti merokok dan jalani gaya hidup yang lebih sihat dengan Nicorette!

Bagi anda yang tertanya-tanya di mana nak dapatkan produk ini? Anda boleh terus kunjungi farmasi, klinik atau hospital berdekatan anda untuk mendapatkan nasihat behenti merokok atau bantuan mengenai Nicorette® Gum

Untuk maklumat lebih lanjut tentang Nicorette, anda boleh layari laman web mereka di SINI.

Rujukan
Nicorette Icymint Gum Package Insert 2017
MAL15045076ARZ | MAL15045059ARZ 
KKLIU 1665/2021. Tarikh Tamat: 31 Dis 2023. Ini iadalah klan produk ubat. Produk ini tidak sesuai untuk kanak-kanak. Jangan menggunakan produk ini jika anda mengalami penyakit jantung yang serius, ibu hamil atau ibu menyusu. Tidak boleh digunakan oleh orang bukan perokok. Rujuk kepada pakar kesihatan sebelum menggunakan produk ini.

 

Anda dah berjaya berhenti merokok? Jomlah kongsikan kisah anda dan sertai peraduan ini!

Haa..sempena dengan sambutan Hari Bapa pada bulan Jun ni, Nicorette ada menganjurkan giveaway bermula sekarang hingga 30 Jun 2021 ini. Jadi, buat anda yang dah pun berhenti merokok ataupun sedang dalam proses untuk berhenti merokok, apa kata anda cuba nasib dan join peraduan ni.

Macam mana nak sertai? Mudah je:

  1. Kongsikan kisah/perjalanan anda untuk berhenti merokok di Instagram, melalui video ataupun gambar dari sekarang hingga 30 Jun 2021
  2. Jangan lupa sertakan hashtag rasmi – #QuittingIsPossible
  3. Setkan profil anda kepada umum
  4. 10 pemenang bertuah akan dipilih dan penganjur akan menghubungi para pemenang untuk maklumat lebih lanjut.

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×