Rumah

Nak Baucar Bernilai RM9888 & Banyak Lagi Dengan Illaria Gamuda Gardens? Anda Baca Artikel Ini Dulu!

84
SHARES

Antara kriteria rumah idaman yang sukar untuk kita jumpa ialah rumah yang bertemakan alam semula jadi. Terletak di bandar tapi mempunyai landscape yang cantik dan penuh dengan flora dan fauna! Haa, mana nak jumpa tu?

Anda boleh dapatkan rumah impian dengan ciri ini di Illaria dari Gamuda Gardens!

Gambar sekadar hiasan

Dengan kemudahan yang pelbagai seperti Gardens Wellness Clubhouse dan Waterfront Retail Village, selain sekolah awam dan juga swasta di Gamuda Gardens, Illaria Hillside Homes merupakan kediaman yang paling sesuai jika anda mahu lari dari kesibukan kota.

Terletak berdekatan dengan F&B outlet, Illaria Hillside Homes juga boleh di akses dari tiga highway utama iaitu Highway Utara-Selatan, LATAR expressway dan Lebuhraya Guthrie!

Ciri-ciri unik ini pasti buat anda tertarik untuk mendapatkan rumah di Illaria!

Gambar sekadar hiasan

Terletak berdekatan dengan lereng bukit, Illaria Hillside Homes memang lokasi yang sesuai untuk anda melakukan pelbagai aktiviti dan beriadah.

Jom tengok apa yang disediakan di Illaria Hillside Homes yang bertemakan co-living ni!

1. Komuniti kitchen dan tempat BBQ

Gambar sekadar hiasan

Di Illaria, anda boleh memasak di dapur komuniti dan juga BBQ area sambil meluangkan masa bersama keluarga.

2. Co-working space

Gambar sekadar hiasan

Illaria juga mempunyai co-working space yang sangat cantik dan ideal untuk para pelajar atau sesiapa yang mencari setting berbeza untuk bekerja.

Apa yang membuatkan co-working space ini lebih menarik ialah ia terletak di lokasi yang sangat strategik di atas bukit! Tempat yang sangat perfect untuk anda mencari ilham atau inginkan suasana yang tenang.

3. Bertemakan co-living dan mempunyai komuniti farming

Gambar sekadar hiasan

Anda juga boleh bercucuk tanam di komuniti farm yang ada di Illaria bersama-sama dengan penduduk di situ. Paling penting, anda dapat melakukan bersama anak-anak!

4. Sakura Lane

Gambar sekadar hiasan

Bunga-bunga merah jambu ini merupakan bunga yang sama anda boleh temui di Jepun! Anda sekeluarga bolehlah mengambil angin petang sambil berjalan di bawah pohon yang sangat cantik ini.

5. Stargazing

Gambar sekadar hiasan

Jauh dari pemandangan bandar, di Illaria terdapat viewing platform yang memang akan menjadi spot terbaik untuk anda stargazing bersama keluarga.

6. Kebun buah

Gambar sekadar hiasan

Anda juga boleh menikmati pelbagai jenis buah-buahan mengikut musim di kebun buah yang terdapat di Illaria Hillside Homes. Antara pokok buah yang ada ialah rambutan, manggis, mangga dan macam-macam lagi!

Gambar sekadar hiasan

7. Hillside view

Illaria Hillside Homes terletak di lereng bukit, memberikan anda pemandangan yang lebih tenang dengan udara yang lebih segar! Bangun tidur dan anda akan nampak pemandangan bukit-bukau akan menjadi mood booster anda setiap hari!

Gambar sekadar hiasan

8. Kemudahan eksklusif & taman permainan

Gambar sekadar hiasan

Illaria ada taman permainan dan kemudahan untuk semua peringkat umur. Anda boleh bawa anak-anak bermain di outdoor playground pada masa yang sama anda boleh melakukan yoga atau HIIT workout di yoga deck yang disediakan. Anda boleh juga hiking berdekatan dengan rumah anda tau!

Gambar sekadar hiasan

Gambar sekadar hiasan

Anda percayakan Feng Shui? Anda mesti suka rumah ini!

Dato’ Joey Yap menyatakan Illaria mempunyai energi baik dan positif yang dapat mewujudkan komuniti aman damai. Antara ciri-ciri Feng Shui yang dikongsi oleh Dato’ Joey Yap ialah:

1. Illaria Hillside Home ni dikelilingi dengan ‘Green Dragon’

Green Dragon membawa maksud bertuah! Ia akan memberikan prospek yang positif kepada status seseorang dan memberikan tuah yang baik untuk diri kita dan juga keturunan agar dapat hidup harmoni dan sejahtera. 

2. Susun atur perumahan Hillside menyerlahkan formasi ‘Jade Pillow’

Jade pillow membawa maksud kebijaksanaan, kuasa dan kekayaan. Aspek ini sangat diperlukan untuk entrepenuer dan bagi yang sedang mencari hala tuju yang baru.

3. Dua bukit yang terdapat di Illaria membawa maksud ‘Heavenly Wealth Stars’

Salah satu dari bukit di Illaria lebih tinggi sedikit berbanding bukit bersebelahannya yang membawa maksud keuntungan dan kekayaan untuk para residen

Tambahan pula, Illaria dikelilingi oleh bukit-bukau yang membuatkan Illaria Hillside Homes mempunyai aliran chi yang baik!

Untuk waktu terhad, ada tawaran istimewa bagi mereka yang membeli baucar di Shopee. Dengan hanya RM188, anda akan mendapat baucar Shopee bernilai RM8,888. Bukan itu sahaja, tapi anda juga mungkin memenangi RM1,000 Touch ‘n Go eWallet Reload PIN! 

Bayar RM188 sahaja tapi anda berpeluang mendapat pulangan bernilai RM9,888! Penjimatan yang tidak patut dilepaskan, apatah lagi tawaran ini hanya untuk WAKTU TERHAD SAHAJA. Cepat, jangan ketinggalan mendapatkan nilai berbaloi ini sebelum terlambat!

Bermula hanya dari RM5xxK, Illaria Hillside Homes fasa 2 kini dibuka untuk pendaftaran!

Jika anda dah excited seperti admin, anda boleh mendaftar sekarang juga! Hanya klik link ini dan daftar!

Gambar sekadar hiasan

Jom nikmati alam semula jadi bersama-sama!

Anda boleh kunjungi Gamuda Gardens Experience Gallery hujung minggu ini untuk ketahui lebih lanjut mengenai Illaria Hillside Homes! Hanya search di Google Maps atau Waze, mesti jumpa punyalah!

Maklumat lanjut boleh klik di sini!

Most Popular

To Top
×