Rumah

Konsep Alam Semula Jadi Dalam Bandar, Gamuda Gardens Bawakan Kediaman Bercirikan Co-Living

81
SHARES

Antara kriteria rumah idaman yang sukar untuk kita jumpa ialah rumah yang bertemakan alam semula jadi. Terletak di bandar tapi mempunyai landscape yang cantik dan penuh dengan flora dan fauna! Haa, mana nak jumpa tu?

Anda boleh dapatkan rumah impian dengan ciri ini di Illaria dari Gamuda Gardens!

Gambar sekadar hiasan

Dengan fasiliti yang pelbagai seperti Gardens Wellness Clubhouse dan Waterfront Retail Village, selain sekolah awam dan juga swasta di Gamuda Gardens, Illaria Hillside Homes merupakan kediaman yang paling sesuai jika anda mahu lari dari kesibukan kota.

Terletak berdekatan dengan F&B outlet, Illaria Hillside Homes juga boleh di akses dari tiga highway utama iaitu Highway Utara-Selatan, LATAR expressway dan Lebuhraya Guthrie!

Ciri-ciri unik ini pasti buat anda tertarik untuk mendapatkan rumah di Illaria!

Gambar sekadar hiasan

Terletak berdekatan kawasan hutan simpan, Illaria Hillside Homes memang lokasi yang sesuai untuk anda melakukan pelbagai aktiviti dan beriadah dengan keluarga di tempat yang disediakan.

Jom tengok apa yang disediakan di Illaria Hillside Homes yang bertemakan co-living ni!

1. Komuniti kitchen dan tempat BBQ

Gambar sekadar hiasan

Di Illaria, anda boleh memasak di dapur komuniti dan juga BBQ area sambil meluangkan masa bersama keluarga.

2. Co-working space

Gambar sekadar hiasan

Illaria juga mempunyai co-working space yang sangat cantik dan ideal untuk para pelajar atau sesiapa yang mencari setting berbeza untuk bekerja.

Apa yang membuatkan co-working space ini lebih menarik ialah ia terletak di lokasi yang sangat strategik di atas bukit! Tempat yang sangat perfect untuk anda mencari ilham atau inginkan suasana yang tenang.

3. Bertemakan co-living dan mempunyai komuniti farming

Gambar sekadar hiasan

Anda juga boleh bercucuk tanam di komuniti farm yang ada di Illaria bersama-sama dengan penduduk di situ. Paling penting, anda dapat melakukan bersama anak-anak!

4. Sakura Lane

Gambar sekadar hiasan

Dikenali sebagai Tabebuia Rosea, bunga-bunga merah jambu ini merupakan bunga yang sama anda boleh temui di Jepun! Anda sekeluarga bolehlah mengambil angin petang sambil berjalan di bawah pohon yang sangat cantik ini.

5. Stargazing

Gambar sekadar hiasan

Jauh dari pemandangan bandar, di Illaria terdapat viewing platform yang memang akan menjadi spot terbaik untuk anda stargazing bersama keluarga.

6. Kebun buah

Gambar sekadar hiasan

Anda juga boleh menikmati pelbagai jenis buah-buahan mengikut musim di kebun buah yang terdapat di Illaria Hillside Homes. Antara pokok buah yang ada ialah rambutan, manggis, mangga dan macam-macam lagi!

Gambar sekadar hiasan

7. Hillside view

Illaria Hillside Homes terletak di pinggir hutan yang dipelihara yang akan memberikan anda pemandangan yang lebih tenang dengan udara yang lebih segar! Bangun tidur dan anda akan nampak pemandangan gunung-ganang akan menjadi mood booster anda setiap hari!

Gambar sekadar hiasan

8. Outdoor facilities dan taman permainan

Gambar sekadar hiasan

Illaria ada beberapa taman permainan dan kemudahan untuk semua peringkat umur. Anda boleh bawa anak-anak bermain di outdoor playground pada masa yang sama anda boleh melakukan yoga atau HIIT workout di yoga deck yang disediakan. Anda boleh juga hiking berdekatan dengan rumah anda tau!

Gambar sekadar hiasan

Gambar sekadar hiasan

Anda percayakan Feng Shui? Anda mesti suka rumah ini!

Gamuda Gardens berkolaborasi dengan pakar Feng Shui terkenal Dato’ Joey Yap bagi memastikan komuniti yang aman damai ini mempunyai energi yang baik dan juga positif!

Antara ciri-ciri Feng Shui yang dikongsikan Dato’ Joey Yap ialah bagaimana Illaria Hillside Homes mempunyai susun atur yang sangat baik. Terletak di pinggiran bukit, susun atur Illaria Hillside Homes juga menggambarkan kewangan dan kekayaan yang berpanjangan dan stabil.

Tambahan pula, Illaria dikelilingi oleh bukit-bukau yang membuatkan Illaria Hillside Homes mempunyai aliran chi yang baik!

Bermula hanya dari RM4xxK, Illaria Hillside Homes kini dibuka untuk pendaftaran!

Gambar sekadar hiasan

Jika anda dah excited seperti admin, anda boleh mendaftar sekarang juga! Hanya klik link ini dan daftar!

Gambar sekadar hiasan

Jom nikmati alam semula jadi bersama-sama!

Anda boleh kunjungi Gamuda Gardens Experience Gallery hujung minggu ini untuk ketahui lebih lanjut mengenai Illaria Hillside Homes! Hanya search di Google Maps atau Waze, mesti jumpa punyalah!

Maklumat lanjut boleh klik di sini!

Most Popular

To Top
×