Advertorial

Ketahui Tips Penggunaan Internet Ini, Jadikan Hidup Anda Sebagai Ibu Bapa Lebih Mudah

Bila jadi ibu bapa ni banyak cabarannya, seperti masa, duit dan banyak lagi. Bila dah ada tanggungan, hujung bulan mesti pening kepala kan? Nak beli susu, lampin dan pelbagai lagi keperluan untuk anak. Ditambah pula komitmen bulanan seperti pinjaman rumah, kereta, bil dan sebagainya, boleh stress fikir!

Tapi, kami ada tips yang sangat berguna untuk anda supaya dapat menyenangkan hati bila tiba hujung bulan. Nak tau apa yang boleh meringankan beban anda?

1. Jimatkan wang anda dengan MaxisONE Prime yang menawarkan internet, panggilan dan SMS yang betul-betul tanpa had

Jadi ibu bapa, memang kena atur perbelanjaan harian. Kalau over bajet atau terlebih belanja, hujung bulan ‘sakit’ nanti!

Kalau anda nak tahu, rakyat Malaysia secara puratanya membelanjakan sebanyak RM417/bulan untuk plan internet rumah + bil telefon pintar + data plan komputer riba. Banyak kan?

Tapi dengan MaxisONE Prime, anda boleh selamatkan poket anda sebagai ibu bapa kerana anda boleh jimat sehingga seratus lebih sebulan untuk internet rumah dan data internet telefon pintar tanpa had.

Internet tanpa had setiap hari dan masa untuk talian utama, tambahan serta home fibre

“Mama, kuota internet adik habislah. Mama, data internet abang expired esok, nak topup boleh?”

Stresskan kalau dengar anak asyik merungut macam tu? Sekarang, anda tak perlu susah-susah membelikan mereka topup sebab MaxisONE Prime menawarkan kuota internet tanpa had setiap hari dan masa! Bukan saja untuk setiap talian tambahan di bawah anda, tetapi juga untuk internet di rumah dan juga talian utama!

Bukan kuota internet tanpa had saja, MaxisONE Prime juga menawarkan panggilan dan SMS tanpa had untuk setiap talian tambahan di bawah anda! Jadi, tak perlu terkejut lagi kalau ada bil melambung bila anak-anak bergayut dalam telefon dengan kawan-kawan mereka!

Data perantauan tanpa had untuk anda dan seisi keluarga!

Bila bercuti bawa anak-anak, satu masalah yang boleh buat gaduh adalah susah nak cari sambungan internet. Nak beli simkad negara yang dilawati mesti mahal. Takkan nak cari WiFi di setiap restoran atau tempat awam kan?

Antara negara yang anda boleh nikmati data perantauan tanpa had secara percuma.

Dengan MaxisONE Prime, tak perlu risau lagi sebab mereka menawarkan FREE Family Roaming dengan data roaming antarabangsa TANPA HAD sepanjang masa. Wow, senanglah anak-anak nak update media sosial mereka nanti!

Dapatkan smartphone terbaru & TV dengan bayaran ansuran bulanan yang rendah serta tiada kadar faedah

Dengan MaxisONE Prime, anda layak untuk menikmati pelbagai tawaran peranti dari telefon pintar, smart TV dan set Playstation tanpa sebarang bayaran pendahuluan bila mendaftar mana-mana dari pelan mereka!

Oleh kerana mereka mahu menggalakkan anda untuk sentiasa berhubung dengan anak-anak, dapatkan telefon pintar baru, kombo smart TV dan set Playstation serendah RM203 sebulan dari MaxisONE Prime. Barulah hubungan lebih mesra!

Nikmati pelbagai tawaran Beli 1 Percuma 1 setiap bulan dari Maxis Rewards

Sebagai ibu bapa, anda pasti mahu mengekalkan penjimatan namun memberikan ganjaran terbaik buat anak-anak kan? Dengan Maxis Rewards, anda boleh belanja anak-anak dengan pelbagai tawaran hebat dari jenama terkemuka seperti Auntie Anne’s, Tealive, McDonald’s, Zalora dan banyak lagi!

2. Gunakan aplikasi ini untuk menguruskan masa anak anda bersama telefon dan keselamatan mereka di internet

Bila cakap pasal internet ni, anda sebagai ibu bapa pasti risau kalau anak melayari internet tanpa pengawasan kan? Satu kajian yang dijalankan Suruhanjaya Multimedia dan Komunikasi Malaysia mendedahkan bahawa hanya 17.2% ibu bapa memasang aplikasi pengawasan ibu bapa ke dalam telefon pintar mereka.

Ini menunjukkan tak ramai ibu bapa yang sedar bahawa aplikasi pengawasan ini sangat penting! Bukan apa, kita takut anak-anak buka dan layari kandungan kurang bersesuaian atau selamat, nanti membahayakan mereka pula! Guess what, manfaatkan dua ciri dari MaxisONE Prime ini.

Elak anak ‘melekat’ dengan telefon, hadkan kuota internet untuk kegunaan mereka dengan DataPool

Bila anda sibuk menyiapkan kerja-kerja rumah, apa yang anak buat pun anda tak boleh control. Takkan dari pagi sampai petang nak biar mereka main phone saja kan? Melarat nanti kalau terlebih sangat…

Gunakan DataPool dari MaxisONE Prime, anda boleh membahagikan kuota internet anak walaupun ia sebenarnya tanpa had. Dengan cara ini, mereka tak menghabiskan banyak sangat masa dengan internet!

Pastikan anak anda melayari kandungan yang selamat dan bersesuaian dengan KidNanny

Bukan kuota internet saja boleh dibahagi sebaiknya, masa yang anak-anak habiskan ketika menggunakan telefon pintar juga boleh diuruskan dengan KidNanny supaya mereka tidak ‘melekat’ dengannya!

Paling best bila anda daftar bersama MaxisONE Prime, anda akan dapat menggunakan ciri KidNanny secara PERCUMA untuk bulan pertama!

Dengan KidNanny, anda boleh menyekat pembelian tidak dikenalpasti yang dibuat oleh anak, kandungan tidak sesuai ditonton dan menjejak penggunaan skrin mereka. Secara tak langsung, kemaskini ciri baru ini mengalahkan ciri sedia ada dalam aplikasi luar yang lain termasuk YouTube Kids. Hebatkan?

3. Dapatkan Zero Downtime Home Fibre, tiada lagi aduan ‘internet down‘ dari anak-anak

Untuk pengetahuan anda, masalah bila menggunakan internet fibre adalah sambungan kadang-kadang terputus apabila ada kejadian seperti kabel fibre terputus ketika kerja-kerja penyelenggaraan sedang dijalankan atau insiden seperti bencana alam dan sebagainya..

Selepas ini, anda tak perlu takut lagi dan hati lagi senang kalau keadaan ini terjadi bila anda mendaftar sebagai pelanggan MaxisONE Prime!

Bila anda melanggan sebagai pelanggan MaxisONE Prime, mereka akan memberikan modem istimewa yang mana terdapat kad sim 4G di dalamnya. Ia akan aktif dan memberikan sambungan 4G dengan kuota dan kelajuan tanpa had bila sambungan internet fibre di rumah anda tiba-tiba terputus. Bagusnya!

Semua keistimewaan ini boleh dinikmati oleh pelanggan baru dan sedia ada MaxisONE Prime. Kalau belum daftar, tunggu apa lagi?

Untuk pengetahuan anda, pelan ini untuk pelanggan baru dan juga pelanggan Maxis yang sedia ada. Pelanggan Maxis yang sedia ada cuma perlu mengunjungi kedai Maxis untuk menukar pelan ke MaxisONE Prime. Haa, bagusnya!

Jika satu talian tak cukup, anda juga boleh menambah talian tambahan MaxisONE serendah RM48/bulan setiap talian. Talian tambahan juga boleh menikmati manfaat Prime seperti internet tanpa had dan roaming keluarga secara percuma!

Untuk lebih maklumat lanjut mengenai MaxisONE Prime dan cara-cara untuk mendaftar, layari laman web Maxis. Selamat melayari internet tanpa perlu rasa risau lagi!

Most Popular

Waktu Solat

1 January 2017, Thursday
Subuh
00:00am
Syuruk
00:00am
Zuhur
00:00am
Asar
00:00am
Maghrib
00:00am
Isyak
00:00am

Waktu Solat Ini Dibawakan Oleh
Waktu Solat Malaysia

To Top