Kini Trending

Ketahui 5 Cara Membuat Belanjawan Yang Lebih Baik Dengan Kad Kredit CIMB Dan Bawa Pulang Sebuah Kereta Hyundai Baharu!

50
SHARES

Menguruskan kewangan anda sudah tentu boleh menjadi tugas yang mencabar, tetapi kad kredit CIMB boleh menjadi alat yang memanfaatkan apabila ia berkaitan dengan belanjawan dan mengekalkan perbelanjaan anda. 

Kini, terdapat pelbagai strategi yang boleh anda gunakan untuk memanfaatkan kad kredit CIMB anda sepenuhnya dan membantu berbelanja lebih baik dengan kad kredit anda.

Rancang untuk pembelian besar

Jika anda sedang mempertimbangkan pembelian yang ketara, rancang untuk pembelian itu lebih awal. Selidik tawaran terbaik, bandingkan harga dan pertimbangkan untuk menggunakan pelan pembayaran ansuran kad kredit anda.

Dengan merancang lebih awal, anda boleh mengelakkan pembelian impulsif dan membuat keputusan yang lebih bernas.

Anda boleh menjimatkan perbelanjaan dengan menggunakan kad kredit CIMB ketika ingin menggunakan perkhidmatan servis kereta Proton dan Perodua. Dengan ini, anda boleh membayar secara ansuran bulanan 0% sehingga 24 bulan di pusat Servis Proton atau Perodua yang mengambil bahagian.

Manfaatkan maklumat perbelanjaan

Kad kredit CIMB selalunya disertakan dengan maklumat perbelanjaan atau pemberitahuan. Gunakan ciri ini untuk menerima kemas kini semasa tentang perbelanjaan anda. 

Dengan cara ini, ia akan membantu anda kekal maklum tentang perbelanjaan anda dan mengelakkan daripada melebihi belanjawan anda.

Bayar baki anda sepenuhnya

Pastikan anda membayar baki kad kredit CIMB anda sepenuhnya setiap bulan. Dengan cara ini, anda boleh mengelak daripada membayar caj kemudahan dan yuran, yang akan bertambah dengan cepat.

Jangan berbelanja melebihi kemampuan anda

Jangan gunakan kad kredit CIMB anda untuk membuat pembelian terburu-buru atau untuk membeli barangan yang anda tidak mampu. 

Ikut pada bajet anda dan elakkan berbelanja berlebihan dari amaun yang anda tetapkan!

Berbelanja untuk tawaran kad kredit yang terdapat dalam CIMB Deals 

Jika kad kredit anda menawarkan ganjaran atau rebat tunai, gunakannya dengan bijak. Jangan biarkan ianya menggoda anda untuk berbelanja berlebihan, dan pastikan ianya selaras dengan bajet dan matlamat kewangan anda.

CIMB memberi rebat tunai untuk perbelanjaan runcit, makan dan tempat letak kereta tanpa tunai dengan menggunakan kad kredit CIMB.

Ini akan memaksimumkan simpanan anda dan mengumpul rebat tunai dan mata bonus anda dengan lebih cepat bergantung kepada jenis kad anda.

Nikmati pelbagai diskaun dan rebat yang hebat jika anda langgan kad kredit CIMB PETRONAS Visa Infinite-i atau kad kredit CIMB PETRONAS Visa Platinum sekarang!

 

Belanjawan dengan kad kredit memerlukan disiplin dan komitmen. Berpegang pada bajet anda dan pastikan anda menggunakan kad kredit anda secara bertanggungjawab untuk mengelakkan tekanan kewangan dan hutang.

Jadi, itu pentingnya untuk anda bijak memilih kad kredit yang sesuai bagi menjimatkan lagi perbelanjaan anda dengan pelbagai diskaun dan rebat menarik. 

Kad kredit CIMB PETRONAS Visa Infinite-i dan CIMB PETRONAS Platinum-i menawarkan beberapa faedah dan ganjaran kepada pengguna. Antaranya ialah:

 1. Tunai dan rebat
 • Dapatkan sehingga 12% Rebat Tunai dengan transaksi PETRONAS, transaksi Setel di PETRONAS, dan pengecasan EV di stesen PETRONAS menggunakan kad kredit CIMB PETRONAS Visa Infinite-i atau CIMB PETRONAS Visa Platinum-i.
 • Peroleh sehingga 6% Rebat Tunai untuk Perbelanjaan Barangan Runcit, Makanan dan Tempat Letak Kereta Tanpa Tunai menggunakan kad kredit CIMB PETRONAS Visa Infinite-i atau CIMB PETRONAS Visa Platinum-i.
 • Rebat Tunai 1% tanpa had untuk Perbelanjaan Luar Negara, untuk pengguna kad kredit CIMB PETRONAS Visa Infinite-i sahaja.

     2. Perlindungan perjalanan

 • Sehingga RM1 Juta Perlindungan Takaful Perjalanan jika anda membeli tiket penerbangan dengan menggunakan kad kredit CIMB PETRONAS Visa Infinite- i dan CIMB PETRONAS Visa Platinum-i.

Klik di sini, untuk maklumat lebih lanjut.

 1. Bayaran Mudah 0% di Pusat Servis Proton & Perodua Terpilih
 • Bayar perkhidmatan kereta Proton atau Perodua anda secara ansuran bulanan 0% sehingga 24 bulan di pusat Servis Proton atau Perodua yang mengambil bahagian dengan menggunakan kad kredit CIMB PETRONAS Visa-i.

Klik di sini untuk Pusat Servis Proton atau Perodua.

 1. Perjalanan dan ganjaran
 • Akses Lounge Lapangan Terbang 4X percuma setiap tahun kalendar.
 • Kuota akses 4 Plaza Premium Lounge dikongsi antara kedua-dua pemegang kad utama dan tidak boleh dipindah milik. 
 • Menunggu dengan selesa dan bergaya di Plaza Premium Lounge. Hanya perlu tunjukkan kad kredit CIMB PETRONAS Visa-i, Pasport atau NRIC dan Pas Masuk.

Hanya kepada pengguna kad kredit CIMB PETRONAS Visa Infinite-i sahaja. Untuk senarai penuh Plaza Premium Lounge, klik di sini

Berbelanja setiap RM50 di PETRONAS dengan kad kredit CIMB PETRONAS Visa-i dan berpeluang membawa pulang kereta Hyundai Kona 2.0!

Bukan itu sahaja, setiap RM50 yang anda gunakan di Petronas menggunakan kad kredit CIMB PETRONAS Visa Infinite-i atau CIMB PETRONAS Visa Platinum-i, anda berpeluang memenangi beberapa ganjaran menarik seperti di bawah. Bermula 1 Jun sehingga 31 Ogos 2023.

Anda berpeluang memenangi ganjaran menarik di bawah:

 1. Hadiah utama: Hyundai Kona 2.0 (RM150,000)  X 1
 2. Hadiah bulanan: Kad Hadiah PETRONAS Fuel bernilai RM1,000 X 45
 3. Hadiah sagu hati: e-Baucar Setel bernilai RM50 X 600

Untuk ketahui lebih lanjut, anda boleh ke laman web rasmi kad kredit CIMB PETRONAS Visa Infinite-i dan CIMB PETRONAS Visa Platinum-i atau laman web rasmi contest di sini

Tertakluk terma dan syarat

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×