Famili

Kekuatan Otot Berkurang Di Usia 40 Tahun? Ini Cara Mudah Untuk Anda Terus Kekal Aktif!

8.7K
SHARES

Ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini, kami yakin pasti ramai antara anda yang mencari cara untuk terus kekal bertenaga dan sihat kan. Tak kurang juga yang tercari-cari supplement yang boleh membantu untuk menguatkan otot, kekal cergas dan mempunyai pelbagai nutrisi. Haa.. Kami ada jawapannya dan anda juga berpeluang untuk menang hadiah tau!

Lihat peningkatan tenaga dalam masa 8 minggu dengan Ensure Gold¹**!

Untuk pengetahuan anda, Ensure Gold mengandungi protein+HMB* dan nutrisi yang lengkap. Ia membantu menguatkan otot anda dan juga membantu mereka yang lebih berusia untuk memperolehi tenaga yang diperlukan untuk terus melakukan aktiviti harian mereka!

Rujukan:
* 1. Berton, et al. 2015. PLoS ONE 10(11):e01417757. Doi:10.1371 / journal.pone.0141757;
*HMB (or hydroxy -Methylbutyrate) is needed by the body to support tissue building
**When taken twice daily and consumed along with light daily exercise

Sebanyak 8% kesusutan otot boleh berlaku apabila berumur 40 tahun!

Kadar tersebut akan bertambah dua kali ganda apabila anda berumur 70 tahun jika tiada sebarang pencegahan diambil! Jika kekuatan otot lemah, kebanyakkan aktiviti harian anda akan menjadi terhad. Ini kerana otot merupakan penggerak utama badan termasuklah jantung yang membuatkan hari-hari kita lebih bermakna. Sebab itulah, anda perlu ambil langkah pencegahan bermula dari sekarang!

Sumber: Metro

Terjatuh & tulang retak punca utama kematian warga emas?

Apabila otot lemah, kita cenderung untuk hilang keseimbangan dan kestabilan badan dengan lebih kerap. Oleh itu, kita akan lebih mudah terjatuh dan cedera. Hal ini sering kali terjadi apabila usia seseorang itu meningkat.

Sumber: Myhealth

Aktiviti fizikal penyumbang utama untuk kekal sihat!

Menjadi sihat dan aktif bukan sahaja dapat menggelakkan penyakit-penyakit kronik tetapi ia juga meningkatkan tenaga dan kecergasan tubuh badan kita. Ia juga bagus untuk minda, emosi dan daya ingatan. Dengan melakukan aktiviti fizikal juga dapat membantu melegakan sakit tulang belakang tau!

Sumber: MyHealth

Bagaimana nak buat aktiviti fizikal? Tonton livestream ni, ibu bapa anda pun boleh join sekali!

Nak kekal cergas dan bertenaga sepanjang musim PKP ni? Ikuti rancangan #[email protected] di TV3 dan 8TV dibawa khas oleh Ensure Gold! Rancangan berdurasi 20 minit ini boleh ditonton di FB atau Youtube TV3 dan 8TV Live pada pukul 4.30pm-5.00pm,22 April 2020 ni!

Kalau anda nak tahu, #EnsureFit merupakan rancangan khas  full workout yang akan diketuai oleh seorang fitness instructor dan 2 orang selebriti! Menarik kan? Taklah bosan sesi workout anda lepas ni.

200 smart fitness tracker untuk anda menangi. Caranya mudah je!

Peserta boleh mengambil bahagian untuk memenangi 200 smart fitness tracker dengan cara yang sangat mudah! Cara-cara ialah:

  1. Dapatkan resit sebagai bukti pembelian apabila anda membeli 1X 850g Ensure Coffee secara online atau offline
  2. Post gambar workout paling kreatif bersama Ensure Gold Coffee di Facebook anda dengan hashtag #EnsureGold #StrongerTogether
  3. Hantar penyertaan anda di Google Form ini [klik sini]
  4. Tempoh penyertaan dari 23 April hingga 22 Mei!
  5. Untuk setiap satu pembelian adalah untuk satu penyertaan.

Peserta boleh menghantar sebanyak mana penyertaan yang mereka mahukan! Lagi banyak penyertaan, lagi tinggi peluang untuk menang!

Sepanjang PKP ini, lebih mudah jika anda dapatkan produk Ensure Gold secara online di Lazada! Hanya klik link ini, pilih, bayar dan tunggu barang anda sampai! Bila barang dah sampai boleh la sertai contest dari Ensure Gold. Siapa tahu, rezeki anda untuk menangi smart fitness tracker!

Jadi jangan lepaskan peluang ini!

Most Popular

To Top