Advertorial

Jangan Ambil Mudah Jika Anda Ada Masalah Pencernaan. Ini Mungkin Terjadi Kepada Anda…

2.5K
SHARES

Kau ni tak faham ke?! Aku takde mood la pagi ni. Aku dahlah tak makan daripada semalam, perut pula asyik meragam!

Anda pernah alami situasi ni? Tiba-tiba rasa nak marah orang sekeliling bila lapar ataupun perut meragam? Senang cakap mood swings lah! Tapi, tahukah anda sebenarnya emosi yang terganggu adalah disebabkan oleh masalah kesihatan saluran pencernaan?

APA KAITAN SALURAN PENCERNAAN DENGAN KESIHATAN?

Jika anda beranggapan saluran pencernaan hanya untuk mengenyangkan perut dan memberikan anda bekalan tenaga, anda sebenarnya silap!

Sistem pencernaan memainkan peranan dalam membantu penyerapan nutrien makanan serta menyingkirkan agen memudaratkan iaitu toksin, alergen dan mikroorganisma bahaya. Pencernaan yang sihat mempengaruhi emosi, sistem imun dan kesihatan secara keseluruhannya.

Neurotransmiter, sistem penghadaman menghasilkan 95 peratus serotonin, iaitu hormon yang mempengaruhi emosi dan digunakan juga dalam proses penghadaman. Inilah penyebab emosi anda terganggu kalau anda mempunyai masalah penghadaman.

Bagi mengekalkan sistem penghadaman yang baik, anda boleh meningkatkan jumlah bakteria baik dengan mengambil probiotik iaitu bakteria baik yang memberi manfaat kepada kesihatan.

KENAPA PROBIOTIK PENTING UNTUK SISTEM PENGHADAMAN?

Ada lebih kurang 100 trilion bakteria hidup dalam tubuh manusia. Di saluran pencernaan saja, ada lebih daripada 400 spesies bakteria. Di sinilah probiotik memainkan peranan untuk melindungi sistem pencernaan daripada jangkitan organisma.

Selain itu, probiotik bertindak sebagai ejen bagi membantu dan melindungi sel perut daripada serangan bakteria jahat serta menguatkan sistem imunisasi usus. Fungsi penting probiotik pada sistem pencernaan semestinya untuk membantu pelawasan. Bukan buah-buahan dan sayuran saja yang penting untuk sistem penghadaman, probiotik pun kena ada juga!

Tapi, bagaimana nak pastikan pengambilan probiotik anda mencukupi untuk penjagaan usus?

Tingkatkan kesihatan usus dengan BiO-LiFE, jenama yang dipercayai lebih 10 tahun!

Jawapannya ada pada BiO-LiFE, jenama probiotik yang diuji secara klinikal dan telah berada di pasaran lebih 10 tahun. BiO-LiFE telah diformulasi secara khusus bagi membantu sistem penghadaman anda.

Anda juga sebenarnya boleh melakukan pemeriksaan sistem penghadaman secara atas talian di laman web rasmi BiO-LiFE. Anda hanya perlu menjawab beberapa soalan mudah tentang sistem penghadaman, untuk mengetahui sama ada anda mempunyai masalah pencernaan atau sebaliknya. Mudah kan?

PERLINDUNGAN TERBAIK USUS HANYA DENGAN BiO-LiFE!

Kalau anda pentingkan kesihatan saluran pencernaan, pastikan usus anda mendapat perlindungan probiotik daripada BiO-LiFE. Anda boleh memilih perlindungan probiotik yang terbaik untuk anda diantara Advanced Multiblend Probiotix (kesihatan pencernaan umum) atau Probi LP299V(perut sensitif seperti Sindrom Rengsa Usus-Irritable Bowel Syndrome (IBS)).

Kesihatan Pencernaan Umum

  • Mengandungi 7 jenis probiotik
  • Bersaing dengan bakteria berbahaya untuk bilangan tapak yang mengikat terhad
  • Mengembalikan keseimbangan mikroflora pada usus
  • Meningkatkan penghadaman
  • Meningkatkan penyerapan nutrien

Perut Sensitif

Probiotik L. plantarum 299V telah dikaji secara klinikal dengan meluas dan ia membuktikan dapat mengurangkan simptom perut sensitif (IBS).

  • Menyokong dan menguatkan sel usus
  • Kurangkan pertumbuhan bakteria berbahaya
  • Menggalakkan pertumbuhan bakteria bermanfaat

Kalau anda nak dapatkan perlindungan menyeluruh untuk kesihatan sistem penghadaman, anda boleh dapatkan BiO-LiFE di farmasi berdekatan atau kalau anda nak tau lebih lanjut tentang produk BiO-LiFE anda boleh terus ke laman web rasmi BiO-LiFE.

Most Popular

To Top