Advertorial

Ini Checklist Barang Yang Wajib Anda Bawa Pulang Masa Raya. Nombor 4 Tu Paling Penting!

642
SHARES

Siapa yang pernah merasai pengalaman masa raya, nak cas phone tapi plug penuh. Yelah dah semua saudara-mara balik kampung, mana nak cukup plug untuk cas.

Haa.. Sebab tulah sebelum anda nak pulang beraya, buat checklist siap-siap. Nanti masa kat kampung tak ada lah nak berebut-rebut dengan semua orang. Walaupun anda rasa checklist ni leceh, tapi percayalah semua ni yang akan menyelamatkan mood raya anda nanti!

1. BAWA BALIK EXTENSION. NANTI BEREBUT NAK CAS PHONE!

Kalau duduk rumah sendiri, plug tu memang tak perlu nak berebut tapi bayangkan bila kat kampung pak cik, anak saudara, sepupu semua nak guna plug sebab masing-masing asyik dengan phone 24 jam. Nak update status, nak facetime atau upload gambar.

Bila tak ada bateri, baru berebut nak cari plug cas phone. Belum lagi part kena marah sebab pakai plug yang orang guna buat nak masak. Kalau anda tak nak kena kejar dengan senduk jangan sesekali buat okay. Itu pentingnya setiap kali balik raya bawalah extension anda sendiri. Tak ada lah sampai bergaduh bila semua nak cas gajet.

2. “MANA NAK HAMPAR TUDUNG AKU NI?!”

Ni masalah yang perempuan selalu alami pagi raya. Mana nak letak tudung atau selendang yang dah iron. Selalunya tempat yang selalu jadi mangsa ialah sofa atau penyandar kerusi. Masa ni yang lelaki tu jangan berani nak dekat dengan tempat tu ya. Takut jadi drama pagi raya pula nanti kalau terduduk atau tertumpahkan makanan.

Untuk kaum perempuan, nasihat admin anda bawalah hanger untuk sangkut tudung tu. Jangan setakat bawa hanger untuk sangkut baju raya je. Kalau ada hanger ni, anda pastinya dah menjimatkan ruang dan juga dapat mengelakkan berlaku pergaduhan di pagi raya.

3. TURN LAMBAT NAK GUNA WASHING MACHINE. DOBI LAYAN DIRI KAN SENANG!

Masalah yang kita selalu lupa adalah bab kena tunggu turn guna mesin basuh. Bayangkan kalau keluarga besar 7-8 orang, itu belum masuk keluarga kecil yang lain. Confirm bila masing-masing nak basuh baju mesti lama nak tunggu turn tu. Takkan nak simpan baju kotor yang dah diguna bawak balik rumah pulak kan.

Haa.. Anda tak perlu susah hati sebab sekarang kan dah banyak dobi layan diri. Anda dah tak perlu nak berebut, sediakan je duit siling before balik kampung tu. Jadi baju anda dan keluarga boleh basuh dekat dobi. Kan senang, siap boleh terus keringkan sekali.

4. MOOD RAYA SPOIL SEBAB BADAN BERBAU? PAKAILAH DEODORANT!

Apa guna sekadar wangi-wangi di pagi raya, tapi lepas beraya 2 buah rumah badan anda dah mula mengeluarkan bau tidak menyenangkan. Boleh spoil mood tau! Dah cantik-cantik tapi badan pula berbau. Nak beraya dan ambil gambar dengan sanak-sedara pun rasa segan.

Sebab tu, waktu awal-awal pagi lepas anda mandi, admin sarankan terus guna deodorant. Supaya bakteria yang menjadi punca bau badan tak dapat membiak!

Kalau anda jenis kulit sensitif atau tak suka deodorant yang mengandungi alkohol, gunalah deodorant yang diperbuat daripada bahan semula jadi seperti garam mineral. Bila badan tak berbau barulah anda pun segar sepanjang hari.

DENGAN SMELLY NO MORE, RAYA ANDA LAGI BEST TANPA BAU TAK MENYENANGKAN!

Tak semua orang sesuai guna deodorant yang mengandungi alkohol ataupun pewangi sebab badan mereka akan memberi tindak balas dengan menghasilkan bau yang kurang menyenangkan dan pastinya membuatkan mereka lebih berpeluh. Tapi jangan risau, dengan deodorant Smelly No More daripada Total Image, masalah anda pasti selesai!

Produk ini diperbuat daripada garam mineral semula jadi yang langsung tidak menggelapkan kulit, tidak berminyak dan tidak melekit. Ia boleh digunakan di bawah lengan, leher, bawah pelipat kaki dan juga mampu merawat kaki merekah tau. Apa yang best, deodorant Smelly No More ini juga tidak akan mengotorkan pakaian anda dan pastinya tidak menyebabkan sebarang alahan.

Produk Smelly No More  hadir dalam dua pilihan untuk memudahkan pengguna. Satu jenis semburan dan satu lagi jenis roll on. Deodoran Smelly No More jenis semburan boleh digunakan pada tudung supaya dapat menghilangkan bau kurang menyenangkan akibat peluh.

Deodoran Smelly No More jenis roll on pula perlu dibasahkan terlebih dahulu dengan sedikit air. Kemudian, anda boleh terus sapu di bawah lengan atau mana-mana anggota badan anda. Haaa.. Tak tahu nak guna? Jangan risau, ini ada tutorial untuk anda!

Stay fresh all day long with Smelly No More! Just a simple roll-on or spray, and you are good to go! Check out Ann Maizah’s video and you can see for yourself how easy it is to use! #Smellynomore #TotalImageMY #deodorant #personalcare

Posted by Total Image on Tuesday, 22 May 2018

Admin pun guna tau deodorant ni. Memang terbaik! Walaupun sudah pergi bersukan dan berpeluh, badan masih kekal segar dan tidak berbau. Kalau anda tak percaya boleh lihat sendiri komen pengguna setia produk ini dekat bawah.

Jika anda berminat untuk dapatkan produk ni, deodorant Smelly No More ada dijual di farmasi-farmasi terkemuka seluruh negara.

Dan berita menarik untuk anda, kalau anda beli produk ini secara online melalui laman web rasmi Total Image, anda boleh dapat 20% diskaun tau! Tapi tawaran ini terhad sehingga 30 Jun 2019 sahaja. Apa yang anda perlu buat, sewaktu hendak checkout produk ini, anda hanya perlu masukkan promo code: TIRS20 dan anda juga boleh nikmati free shipping tau!

Nak rasa segar sepanjang hari dengan menggunakan produk yang bebas bahan kimia? Bertukarlah ke produk Smelly No More hari ni juga. Bukan sahaja selamat digunakan, malah Smelly No More memberikan jaminan kesegaran sepanjang hari untuk anda.

Most Popular

Waktu Solat

1 January 2017, Thursday
Subuh
00:00am
Syuruk
00:00am
Zuhur
00:00am
Asar
00:00am
Maghrib
00:00am
Isyak
00:00am

Waktu Solat Ini Dibawakan Oleh
Waktu Solat Malaysia

To Top