Kini Trending

Angkara Nak Kurus, Wanita Hilang Separuh Buah Pinggang Selepas Diurut

123
SHARES

Di China, seorang wanita kehilangan separuh buah pinggangnya selepas melakukan sesi urutan untuk menurutkan berat badan. Wanita berusia 41 tahun itu dikenali sebagai Cik Miao (nama samaran) difahamkan ingin menurukan berat badan dengan menggunakan perkhidmatan urut.

Baca juga: Berhenti Kerja Pejabat & Jadi Tukang Cuci, Wanita Ini Berjaya Beli 2 Buah Rumah!

ANGKARA NAK KURUS, WANITA HILANG SEPARUH BUAH PINGGANG SELEPAS DIURUT

Dia mengambil keputusan untuk mengunjungi sebuah salon di Hangzhou, wilayah Zhenjiang dan semasa diurut, perutnya muka sakit dan tukang urut tersebut memberitahu ia berpunca daripada lemak yang keluar daripada badan.

Wanita itu dikejarkan ke hospital selepas beberapa jam kerana mengalami muntah dan cirit-birit. Miao berada dalam keadaan separuh koma dibawa ke hospital oleh keluarganya.

Pemeriksaan yang dilakukan oleh doktor mendapati angiomiolipoma di buah pinggang kiri wanita itu pecah. Angiomiolipoma buah pinggang adalah tumor jinak yang berada dalam buah pinggang.

Pemeriksaan lanjut mendapati  tumor itu tidak akan mengganggu Miao namun, ia telah pecah akibat urutan menurunkan berat badan tersebut.

Doktor terpaksa menjalankan pembedahan membuang tumor berdarah itu dan separuh daripada buah pinggang kiri wanita itu menyebabkan ia tidak mampu berfungsi secara normal. Maio masih dalam pemerhatian di unit rawatan rapi di sebuah hospital di Hangzhou.

Sumber: Oddity Central

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×