Famili

Anak Didakwa Tembak Ayah Gara-Gara Salah Beli Kepak Ayam

70
SHARES

Seorang lelaki dilaporkan marah dan mengamuk dengan bapanya yang pulang ke rumah dengan pesanan kepak ayam yang salah. Alika Unaga Suliafu, 31, bertengkar dengan bapanya apabila dia tiba di apartmen dengan pesanan kepak yang tidak disukainya.

Pergaduhan di Bountiful, Davis County, Utah, menjadi bualan hangat dan Suliafu lantas mengeluarkan sepucuk pistol dan mengacukan kepada ayahnya serta-merta.

Baca juga: Potong Rambut Anak Tanpa Kebenaran, Ayah Saman Sekolah RM4.17 Juta

ANAK DIDAKWA TEMBAK AYAH GARA-GARA SALAH BELI KEPAK AYAM

Menurut laporan Metro UK, Suliafu kecawa lalu melepaskan tembakan namun tersasar kerana si ayah sempat menunduk. Akhirnya peluru itu menghala ke dinding sebelum tembus ke mesin basuh rumah jiran. Ayah lelaki tersebut tekad membalas serangan lalu merampas pistol dari tangan anaknya.

Dalam pergelutan itu, lelaki yang mengamuk terbabit sempat melepaskan dua das tembakan, namun peluru tersasar dan menghala ke arah siling sebelum tembus ke lantai rumah tingkat atas.

Akhirnya ayah lelaki tersebut berjaya merampas pistol tersebut, dalam masa sama lelaki terbabit dikatakan cuba melarikan diri namun gagal apabila sepasukan polis tiba di tempat kejadian dan menahannya.

Disebabkan itu, lelaki  yang amuk akibat perkara tersebut didakwa atas tuduhan membunuh serta melepaskan tembakan senjata api untuk tujuan jenayah, sebelum akhirnya dipenjarakan di Penjara Davis County di Farmington, Utah.

Sumber: Metro UK

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×