Famili

5 Hobi Yang Anda Boleh Belajar Secara Dalam Talian Bersama Anak Di Rumah

329
SHARES

Nak tahu cara yang baik untuk memupuk hubungan rapat bersama anak? Jawapannya tentulah dengan hobi. Jika anak anda mempunyai minat atau hobi yang sama dengan anda, mereka boleh meluangkan masa melakukan perkara yang mereka sukai bersama anda.

Terlalu banyak hobi yang ada sampaikan tidak tahu mana satu yang sesuai dengan anak. Jangan risau. Di sini kami kongsikan beberapa hobi yang anda boleh belajar secara dalam talian bersama anak di rumah. Sangat mudah!

Memasak

Anak anda suka bermain masak-masak? Cuba bawa dia ke dapur dan mengajaknya masak bersama. Pasti anak anda seronok. Lagipun sekarang sudah banyak resipi menarik dikongsikan secara dalam talian. Boleh cuba nanti.

Bercucuk tanam

Jika anda dan anak anda seorang pencinta alam, cuba bercucuk tanam bersama. Beli biji benih atau pokok secara dalam talian. Bereksperimen bersama anak dengan cara penanaman pokok supaya ia tumbuh dengan sihat dan cantik.

Sulaman

Kemahiran menjahit sebenarnya harus diajar pada anak sejak mereka kecil. Video sulaman di internet juga banyak. Anda boleh hasilkan kraf ciptaan tersendiri bersama anak. Secara tidak langsung, boleh melatih diri sendiri dan anak menjadi kreatif!

Gubahan bunga

Biasanya anak perempuan yang suka hobi gubahan bunga ini. Selain daripada cantik diletakkan di sudut rumah, bunga juga mempunyai manfaat terapeutik. Terdapat banyak kelas gubahan secara maya yang tersedia di internet.

Menonton filem atau drama

Boleh dikatakan semua orang suka menonton filem atau drama. Jika anda sering menonton banyak filem dan drama bersiri bersama anak, sebenarnya anda telah mengisi masa lapang bersama anak dengan hobi.

Lebih-lebih lagi, sekarang sudah banyak filem dan drama bersiri yang anda boleh tonton secara dalam talian. Memang seronok!

Kini anda seisi keluarga boleh tonton banyak penstriman menarik bersama unifi TV!

Kami yakin anak anda pasti gemar menonton televisyen bukan? Jika anda mahu tonton penstriman yang menarik bersama keluarga, pilih la unifi TV.

Mana tidaknya, unifi TV mempunyai banyak pilihan aplikasi penstriman dan lebih 70 saluran premium untuk ditonton. Harganya juga sangat berbaloi.

Lebih-lebih lagi bermula September 2022, unifi TV menawarkan Ultimate Pack yang lebih berbaloi buat anda sekeluarga. Anda akan dapat akses kepada:

 • RM49.90 : semua saluran premium dan 6 aplikasi penstriman (unifi PlayTV, Disney+ Hotstar, beIN SPORTS CONNECT, SPOTV NOW, BBC Player, Lionsgate Play)
 • RM59.90 : semua saluran premium dan 8 aplikasi penstriman (unifi PlayTV, Disney+ Hotstar, beIN SPORTS CONNECT, SPOTV NOW, BBC Player, Lionsgate Play, Viu, iQIYI)

Pengguna unifi Home dapat nikmati banyak tawaran kandungan TV yang lebih menarik!

Buat anda yang sudah pun menjadi pengguna unifi Home, kami ada berita menarik! Istimewa, anda boleh nikmati lebih banyak tawaran kandungan TV. Antaranya:

 • Cuba selama 30 hari secara percuma

Semua pelanggan TV Pack baharu diberi masa 30 hari untuk cuba tawaran unifi Plus Box dan Ultimate Pack, yang boleh mereka tamatkan tanpa kos/penalti dalam tempoh percubaan percuma.

 • Lebih banyak untuk ditonton, lebih banyak penjimatan

Susah nak percaya tapi inilah kenyataan! Ultimate Pack dahulunya berharga RM60/bulan dengan kesemua 70+ saluran premium dan hanya 5 apl penstriman.

Mulai September 2022, anda boleh jimat lebih banyak dan nikmati lebih banyak aplikasi penstriman yang digabungkan secara percuma saja!

 • Pelbagai kandungan yang hebat belaka

Terdapat pelbagai kandungan TV yang menakjubkan pada saluran langsung kami, atas permintaan dan aplikasi penstriman. Rakan kongsi jenama unifi TV termasuklah Disney, Warner, Paramount, Universal Studios, DreamWorks, Nickelodeon, BBC, tvN, Celestial, ZEE, Sony dan banyak lagi!

Genre yang ada pula termasuklah sukan secara langsung, filem, drama bersiri, rancangan realiti, kanak-kanak, berita dan banyak lagi. Selain itu, unifi TV juga mempunyai filem bayar setiap tontonan yang disiarkan terus dari tayangan pawagam.

Tidak cukup dengan itu. Lain dari yang lain, unifi TV mempunyai MySing, aplikasi karaoke dengan 35,000+ lagu. Syoknya!

Antara saluran dan aplikasi penstriman baharu pada bulan September ialah:

– SIAR : Menawarkan 12 filem Melayu retro setiap bulan. Saluran ini menawarkan filem tempatan klasik yang merangkumi pelbagai genre sepanjang zaman. Pelbagai tayangan filem boleh dinikmati pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja.
– MangoTV : MangoTV memberikan akses kepada video berkualiti tinggi tanpa had bagi program eksklusif, rancangan pelbagai asal Cina, rancangan realiti, siri TV dan filem. Nikmati semua di MangoTV!

 • Penukaran tanpa had dan percuma

Untuk aplikasi penstriman terpilih yang digabungkan dengan TV Pack anda, anda boleh menukarnya kepada mana-mana aplikasi penstriman secara percuma, seberapa banyak kali yang anda mahu. Seronok betul!

Di bawah ialah senarai aplikasi penstriman yang boleh ditukar:

 • Viu
 • iQIYI
 • WeTV
 • MangoTV
 • Simply South
 • ZEE5
 • Lionsgate Play

Jom dapatkan unifi Plus Box dengan segera, kotak TV terbaik!

Kotak TV yang unifi sertakan dengan Ultimate Pack memang terbaik. Ia dikuasakan oleh Android dan anda boleh mengakses ciri Google Play Store untuk memuat turun aplikasi kegemaran anda seperti YouTube, Spotify, HBO GO dan banyak lagi.

Senang cerita, dengan adanya unifi TV, anda boleh menonton lebih banyak saluran menarik bersama keluarga di rumah. Untuk info lebih lanjut, anda boleh terus layari laman web di www.unifi.com.my/content.

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×