Percutian

5 Barang Hotel Anda Boleh Ambil Sebelum Checkout Bilik!

1.2K
SHARES

Nampaknya setelah sekian lama kita berada di rumah, kini kita sudah boleh keluar melancong di negeri sendiri berikutan peralihan Fasa PPN Covid-19 ke fasa yang lebih longgar. Ramai yang mengambil kesempatan ini untuk pergi beriadah dan ada juga yang memilih untuk menginap di hotel dan berehat.

Namun, tahukah anda bahawa terdapat beberapa barang yang disediakan di hotel bertujuan untuk anda bawa pulang? Nak tahu barang apa yang anda boleh bawa pulang, jom kita tengok perkongsian ini.

Baca juga: Tak Payah Beg ‘Sekampung’, Ini Tips Packing Jimat Ruang Bercuti Walaupun Anak Ramai

Baca juga :SOP Gelembung Pelancongan Ke Pulau Langkawi Bermula 16 September

BARANG HOTEL YANG ANDA BOLEH BAWA PULANG

Antara kelengkapan yang disediakan pihak hotel termasuk kelengkapan mandi, berus gigi, selipar bilik, air mineral, laundry bag dan banyak lagi. Mungkin ramai yang dah tahu, ada sesetengah barang hotel ni bukan sahaja disediakan untuk kegunaan peribadi, malah ada juga yang ‘berfungsi’ sebagai cenderahati untuk pengunjung.

Video yang diunggah di akaun TikTok The Manohara Hotel Yogyakarta ni menunjukkan senarai barang hotel yang anda boleh bawa balik sebelum checkout. Tak payah risau pihak hotel nak check!

cara book hotel

Barang-barang hotel yang korang ‘wajib’ bawa balik ialah:

1. Laundry bag

2. Air mineral

3. Notepad

4. Selipar

5. Losyen, ubat gigi, gel mandian dan syampu

@themanoharayogyakartaNah ini dia barang-barang yang wajib kalian bawa pulang setelah staycation di Hotel. ##themanohara ##fyp♬ TIKTOK HUDHAEFA RAFFA PERFORMANCE – HUDHAEFA RAFFA 3

Jangan risau, kelengkapan ni memang disediakan untuk sesiapa yang datang menginap di hotel tidak kira hotel mana sekalipun.

Sumber: Tiktok @TheManoharaHotelYogyakarta

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×