Famili

3 Perkara Anda Kena Tahu Bila Memilih Kasut Sukan, Ramai Terlepas Pandang Perkara Ini!

971
SHARES

Pasti anda biasa membeli kasut sukan bukan? Sesetengah orang tidak tahu cara memilih kasut sukan yang betul dan selesa. Takkan main sambar sahaja. Sebenarnya tak susah pun pilih kasut sukan ni. Ada tips mudah!

Selain mencuba terlebih dahulu, ada perkara lain yang perlu anda ambil tahu semasa membeli kasut sukan. Ini penting supaya anda tak salah pilih kasut sukan lagi.

MATERIAL YANG LEBIH LEMBUT DAN SELESA

Setelah mencuba, pastikan material kasut lembut. Ini untuk mengelakkan kaki daripada melecet. Lagi bagus kalau kasut tu ada ‘extra cushion’. Lagi selesa kaki anda untuk melakukan aktiviti sukan. ? Material luaran yang kalis air juga penting untuk mengelakkan kasut kita basah jika terlalu lopak air.

IKUT KESESUAIAN KAKI

Tengok bentuk kaki anda. Ini penting supaya kaki lebih selesa.

Sesetengah design kasut nampak cantik tapi bila pakai, terasa pelik dan tidak selesa pula. Ada kasut direka bentuk untuk orang bertapak kaki kecil dan kurus. Jadi bila orang bertapak kaki besar dan lebar memakainya, kelihatan tidak menarik. Jadi, pilih yang sesuai dengan bentuk kaki anda.

PILIHAN TEPAT, HANYA DI ROYAL SPORTING HOUSE!

Royal Sporting House, syurga buat ahli-ahli sukan.

Haa, lagi bagus kalau anda terus ke Royal Sporting House. Tempat ini memang syurga untuk orang yang sangat suka bersukan. Pelbagai barangan sukan boleh anda dapatkan di sini. ?? Royal Sporting House juga dikenali sebagai RSH di seluruh negara (termasuk Timur dan Barat Malaysia).

STADIUM, kedai terbesar RSH di Malaysia.

Kedai RSH yang terbesar di Malaysia adalah STADIUM. Bukan Stadium Bukit Jalil ya. Hehe. STADIUM kini melancarkan konsep mega store yang inovatif dengan pelbagai jenama barangan sukan, gaya hidup dan peralatan golf. STADIUM ada di Mid Valley, KLCC, Pavilion dan JBCC. ? Fuh… Gempaklah!

Kedai kedua terbesar RSH pula adalah STUDIO R. Ia juga memenuhi keperluan barangan sukan dan gaya hidup yang tak terhad, sama seperti STADIUM. STUDIO R boleh didapati di Sunway Pyramid, Bandar Utama dan The Mines. Lagi best, mereka akan mengadakan promosi jualan tak lama lagi! Yay… ??

DISKAUN TAMBAHAN 20%, KENA CEPAT GRAB PELUANG YANG ADA!

Take note tarikh penting ini! Bermula 18 November 2017 hingga 7 Disember 2017, STADIUMSTUDIO R, Royal Sporting House dan Sports Station akan mengadakan promosi diskaun tambahan 20%. Wow! Lebih murahlah barangan sukan di sana. ? Memang best!

HARI YANG DINANTIKAN, BLACK FRIDAY!

Ramai yang sangat sukakan promosi Black Friday ini. Untuk pengetahuan anda, Black Friday merupakan hari paling famous di Amerika. Pada waktu ini, biasanya kedai akan mengurangkan harga mereka lebih daripada diskaun biasa. STADIUMSTUDIO R, Royal Sporting House dan Sports Station juga tidak terkecuali! ?

Promosi Black Friday ini bermula 24 November 2017 hingga 26 November 2017, 3 hari sahaja! Barangan ketika itu sangat murah! Rugi siapa yang terlepas. Take note yang promosi diskaun tambahan 20% tidak sah sewaktu Black Friday diadakan. ? Tapi promosi akan bersambung semula selepas itu! Jangan risaulah. ?

Apa tunggu lagi? Masih sempat untuk anda beli barangan sukan dengan lebih murah di STADIUMSTUDIO R, Royal Sporting House dan Sports Station. Promosi yang hebat, sayanglah tak gunakan sebaik-baik peluang yang ada.

Lokasi boleh lihat seperti yang tertera ya. Anda juga boleh like dan follow Facebook Royal Sporting House Malaysia untuk mengetahui info terkini. Ajak satu keluarga pergi, pasti meriah! ??

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×