Kini Trending

Nikmati Hadiah Menarik Dengan Menabung Di Simpan SSPN Aidilfitri Ini!

460
SHARES

Budaya mengumpul duit raya pasti menjadi detik terindah yang sentiasa dinantikan oleh anak-anak setiap kali tiba hari raya.

Duit yang terkumpul kadang kala mampu mencecah ratusan malah ribuan ringgit sedikit sebanyak mengukir senyuman di wajah mereka.

Dalam fikiran, sudah terbayang mainan yang bakal dibeli atau perkara yang ingin dilakukan menggunakan duit berkenaan.

Jadi sebagai ibu bapa, kita hendaklah memupuk ilmu mengenai simpanan sejak mereka kecil supaya anak-anak peka dan bijak menguruskan wang sekali gus celik dalam merancang kewangan apabila dewasa kelak.

Paling mencuit hati di hari raya, ada sahaja gelagat nakal adik beradik yang saling mengusik mahu berkongsi hasil duit raya terkumpul tetapi malang umur sudah melepasi had pemberian duit raya.

Adakah anda pernah mengalami situasi sebegini ketika perayaan Aidilfitri? Pasti anda dapat memahaminya selepas menonton video Raya daripada Perbadanan Tabung Pendidikan Nasional (PTPTN) sempena kempen Jom Beraya, Jom Menyimpan 2022.

Kempen Jom Beraya, Jom Menyimpan 2022 diteruskan pada tahun ini sebagai tanda penghargaan kepada rakyat Malaysia kerana memilih Skim Simpanan Pendidikan Nasional (Simpan SSPN) sebagai pilihan utama untuk simpanan semasa musim perayaan.

Kempen Jom Beraya, Jom Menyimpan 2022 dianjurkan di Peringkat Negeri yang menawarkan hadiah keseluruhan berjumlah hampir RM160,000.

Ia terbuka kepada semua pendeposit Simpan SSPN iaitu Simpan SSPN Prime dan Simpan SSPN Plus bermula 15 April sehingga 31 Mei 2022.

Setiap negeri menawarkan hadiah menarik kepada 22 pemenang bertuah iaitu TV Pintar 4K 50 inci, vakum tanpa wayar, seterika wap dan duit raya bernilai RM200.

Untuk menyertai kempen ini, pendeposit hanya perlu membuat simpanan bersih serendah RM50 dalam tempoh kempen dan akan layak mendapat satu cabutan secara automatik.

Pendeposit perlu memastikan akaun kekal aktif (akaun tidak ditutup) dan tidak membuat pengeluaran sepanjang tempoh pengekalan bermula 1 Jun sehingga 30 Jun ini daripada mana-mana akaun yang didepositkan dalam tempoh kempen.

Pendeposit Simpan SSPN yang menyertai kempen ini bukan sahaja berpeluang untuk memenangi hadiah yang menarik, malah akan menikmati pelbagai manfaat dan keistimewaan Simpan SSPN yang disediakan seperti pelepasan taksiran cukai pendapatan ke atas simpanan bersih sehingga RM8,000 setahun, perlindungan takaful, simpanan dijamin kerajaan, dividen yang kompetitif dan patuh syariah.

Lebih menarik, Simpan SSPN Plus turut menawarkan manfaat tambahan seperti perlindungan takaful yang komprehensif sehingga RM1.2 juta dan khairat kematian bagi pendeposit, pasangan dan lima orang anak.

Manakala, Simpan SSPN Prime pula menawarkan Geran Sepadan sehingga RM10,000 untuk keluarga berpendapatan bulanan tidak melebihi RM4,000 sebulan dan anak diterima dan mendaftar masuk ke Institusi Pengajian Tinggi (IPT).

Pembukaan akaun atau penambahan deposit Simpan SSPN boleh dibuat dengan lebih mudah, cepat dan selamat secara dalam talian melalui www.lovesspn.com atau melalui aplikasi mudah alih myPTPTN.

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×