Cantik

Ini Antara Teknik Dapatkan Selfie Terbaik! Yang Last Tu Power… Kena Try!

Anda semua busy? Busy macam mana sekalipun entry kali ni wajib baca. Ianya akan bantu proses anda mengambil selfie bersama keluarga, anak-anak dan suami tersayang. Bukan apa gambar yang cantik dan meletup mampu memberikan first impression yang baik  terhadap anda dan juga  keluarga anda.

Tips Berkesan Untuk Anda! Mudah Je….

So, ini beberapa tips yang anda boleh cuba. Ini berdasarkan pengalaman ye! Harap ini dapat membantu anda.

1. Pencahayaan (Lighting)

Kredit: wulannnpramesti.blogspot.my

Semasa ambil gambar pastikan anda dapat lighting yang mencukupi. Tak terlalu terang atau terlalu malap (deem). Jika terlalu cerah, burn gambar tu nanti. Maksudnya bahagian belakang gambar akan jadi sangat cerah dan tak cantik. Kalau tak cukup cahaya pulak gelap la muka anda. So kena elakkan ambik gambar dalam kawasan yang kurang pencahayaan.

Guna natural light hasilnya lebih nyata dan smooth! Selfie guna natural light! Just nice… Ada tarikannya yang tersendiri!

Admin suggest guna natural light! Hasilnya lebih nyata dan realistik. Kalau pakai lampu LED atau flash light pun boleh tapi kena tahu angle pencahayaan yang betul. Jangan main tibai je. Nanti merata shadow. Bukan apa shadow ni cantik on certain angle selfie ja. Terlebih over tak cantik. Nampak macam try too hard sangat. Elakkan ye!

2. Angle Kamera

Inilah rahsia nak gambar nampak kurus, nampak menarik dan mesra kamera. Kedudukan kamera semasa ambil gambar sangat penting ya! Kalau salah tempatnya anda boleh nampak tembam dalam gambar. Bahkan kedudukan badan juga boleh buat gambar anda nampak lebih kemas (clean).

Sila ambil berat perkara ni dan jangan main-main. Sebab bila nak ambil gambar keluarga mahupun secara individu kedudukan kamera akan tentukan apa yang anda nak sampaikan melalui gambar anda. Tengok contoh dekat bawah kalau tak percaya! Take note! Jangan pelik kenapa gambar anda dan keluarga tak menarik nanti.

Inilah contohnya! Wanita ni nak tunjukkan yang dia dah pergi ke satu kawasan yang cantik dan menarik jadi kedudukan kamera mestilah mampu merakamkan gambar dirinya dan kawasan di mana dia berada! 

3. Casio TR-M11! Pelengkap Selfie Anda!

 

Casio TR-M11 merupakan kamera mini dengan saiz bedak kompak. Ianya merupakan trend setter untuk selfie dan wefie kamera. Mampu menghasilkan gambar dengan kualiti studio, anda tak boleh pandang ringan dengan kamera yang cukup unik dan ringan ini.

Casio TR-M11 lengkap dengan pelbagai fungsi yang akan membuatkan gambar selfie anda cukup menawan dan menarik bahkan lebih baik daripada penggunaan telefon pintar dengan kamera bermegapiksel besar. Bayangkan dalam gadget yang hanya sebesar bedak kompak ini memiliki 8 lampu LED serta lens dengan saiz 21mm. Hebat kan?

Didatangkan dalam 5 warna iaitu Kuning, Putih,Pink, Ungu Violet & juga Vivid pink. Mudah digunakan… Anda boleh adjust gaya apa yang anda inginkan untuk gambar anda ye! Dah macam shooting dekat studio pulak kan?  Tapi inilah kemampuan Casio TR-M11.

Kamera mini ini hasilkan pelbagai efek dalam gambar ! Nak efek shadow dalam gambar, nak fungsi fresh atau nak sculpting wajah pun boleh! Serius terbaik! Jadi apa lagi yang anda semua tunggu! Jom dapatkan Casio TR-M11 sekarang jugak. Ada offer menarik sekarang dekat LAZADA siap pakej dengan aksesori lagi!

4. Casio TR-80 Pun Ada Offer!

Casio TR-80 pun ada promo ye! So, kalau korang kurang prefer Casio TR-M11 boleh dapatkan Casio TR-80 ni! Serius nice sama macam Casio TR-M11, cuma saiznya ja yang sedikit berbeza. Walaupun, cara penggayaannya berbeza tapi hasil masih sama! Letup gitu! Jom usha promosi dekat LAZADA.

  • FR100CA  @  RM 988 (RSP : RM 1,299) – bundle with 16GB Micro SD Card
  • FR100L  @  RM 1,688 (RSP : RM 1,799) – bundle with 16GB  Micro SD Card
  • FR200  @  RM 1,288 (RSP : RM 2,399) – bundle with 16GB Micro SD Card + Waterproof Dry Bag
  • TR Mini  @  RM 1,888 (RSP : RM 2,199) – bundle with 16GB Micro SD Card
  • TR80 RSP @ RM 4,099  & Promo Price : RM 3,199 – bundle with 16GB Micro SD Card + TR80 Limited Edition Luggage Tag
  • G’z Eye  @  RM 1,968 (RSP : RM 1,969) –  bundle with 16GB Micro SD Card + Carabiner Strap with Stand (worth RM 199)

Beli di sini>>> LAZADA

 

Yang Popular

To Top