Advertorial

Iklan KFC ‘Kecek Kelate’ Dan 11 Lagi Dialek Curi Tumpuan Netizen, Ini Baru Malaysia Kita!

2.6K
SHARES

Sebelum ni anda pernah tengok iklan KFC dalam dialek Kelantan tak?

Haa.. mesti tak pernah kan? Kalau anda nak tahu, baru-baru ini KFC telah mencuri tumpuan warga internet apabila mereka berjaya membuat kelainan dalam iklan mereka.

Setakat ini, kesemua iklan KFC dengan 12 jenis dialek ini terus menerima reaksi yang sangat positif daripada netizen seluruh Malaysia!

KFC Bucket Bersama terus jadi pilihan rakyat Malaysia

Sempena meraikan bulan kemerdekaan dan Hari Malaysia, KFC kini kembali memperkenalkan hidangan combo KFC Bucket Bersama. Kali ini ia didatangkan bersama Wafel Goreng dengan Sos Coklat, kentang putar dan minuman bermula harga serendah RM28.90 sahaja.

Dan disebabkan kemunculan hidangan istimewa KFC Bucket Bersama ini jugalah, iklan dalam 12 dialek yang admin maksudkan tersebut telah diterbitkan.

Lain daripada yang lain

Kami difahamkan kesemua 12 dialek dalam iklan KFC tersebut merupakan dialek Jawa, Pahang, Perak, Kelantan, Terengganu, Utara, Negeri Sembilan, Sabah, Sarawak, Melaka, Hokkien dan bahasa Tamil. Banyak betul kan?

Bagi kami di Sirap Limau, kelainan yang ditampilkan dalam iklan KFC kali ini memang satu pembaharuan yang luar biasa dan boleh dikatakan sangat epik!

Walau kita berbeza, tapi tetap Bersama!

Ya, hidangan lazat KFC Bucket Bersama ini sememangnya kena dengan konsep perpaduan rakyat di Malaysia apabila hidangan ini lebih sesuai untuk dinikmati bersama terutamanya dengan keluarga dan rakan-rakan.

Dan kalau kita fikir betul-betul, rakyat Malaysia ni hebat sebenarnya. Walau bahasa berbeza, kaum juga berbeza tapi citarasa kita tetap sama.

Malaysia lebih erat dengan KFC Bucket Bersama!

Memandangkan hidangan KFC Bucket Bersama ini tersedia dalam tempoh yang terhad sahaja. Maka, inilah peluang terbaik untuk anda ajak kawan-kawan dan keluarga duduk berkumpul dan sama-sama menikmati hidangan KFC Bucket Bersama!

Ingat, walau kita mempunyai perbezaan dalam banyak perkara, tapi kita tetap berkongsi semangat yang sama. Dan inilah Malaysia kita.

Jika anda ingin dapatkan lebih informasi tentang menu lazat KFC, anda boleh layari laman sesawang KFC atau kunjungi cawangan KFC berhampiran anda hari ini juga!

Kami di Sirap Limau mengucapkan selamat menyambut Hari Kebangsaan dan Selamat Hari Malaysia!

 

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×