Business

Benarkah Vivo V7 Dilengkapi Kamera Terbaik? Ini Komen Dari Pakar

705
SHARES

Peninglah. Guna smartphone untuk ambil gambar tapi hasilnya tak seberapa. Ish! Sebelum beli smartphone, anda patut tahu kamera smartphone macam mana yang mampu bagi hasil gambar terbaik. Jom kita baca apa yang pakar ini kata…

SMARTPHONE DENGAN KAMERA TERBAIK, VIVO V7 MEMANG PILIHAN TEPAT

“Vivo V7 yang dilengkapi dengan kamera belakang 16MP, muat dalam poket dan berfungsi seperti kamera DLSR walaupun saiznya lebih kecil tapi mampu menghasilkan gambar yang terang dan jelas dan imej seperti dicetak.”

– Arthur Chen, ketua editor Majalah Kamera Digital.

Itu yang dikatakan oleh Arthur Chen sewaktu pelancaran Vivo V7 baru-baru ini di Zouk Kuala Lumpur. Vivo tengah cuba buat clunky DLSR yang besar tapi muat untuk dimasukkan dalam poket jeans. Kalau anda memang bawa smartphone dalam poket seluar ke mana-mana, Vivo V7 pilihan tepat!

Dah layan video tadi? Nampak amazing kan Vivo V7 ni. Jadi apa sebenarnya fungsi utama yang patut ada pada kamera smartphone untuk hasil gambar yang cantik? Ia adalah…

FIXED LENS YANG POWERFUL, TAK BOLEH TERLEPAS FUNGSI NI

Kredit: Smartprix

Part ini tak boleh miss. Dalam smartphone, kalau ada fixed lens yang powerful pun dah memadai. Tak perlu bawa pelbagai camera lens ke mana-mana. High megapixel camera fixed lens sesuai dalam semua keadaan. Vivo V7 series dengan kamera belakang 16MP sesuai dengan keperluan anda!

Sensor kamera belakang 16MP pada Vivo V7 series membuatkan gambar nampak lebih menarik. Ia menangkap setiap butiran dengan lebih jelas dan tajam! ? Mahukan bukti? Arthur dah cuba tangkap gambar dengan Vivo V7 dan V7Plus. Nak tahu apa jadi?

Setelah diuji, Arthur mendapati smartphone Vivo sangat expert dalam menangkap gambar makanan! Food lover take note! Manalah tahu terpukau dengan contoh gambar di bawah, terus mengidam Vivo V7. Hihi. ?

Boleh nampak gambar makanan ini lebih terperinci bukan? Nampak macam real. Harap tak ada siapa yang tercekik gambar makanan lepas ni. Hehe. ?

DIGABUNGKAN DENGAN GAMBAR ULTRA HD, LAGI MELETOP

Kombinasi gambar Ultra HD, Vivo V7 dan V7Plus dapat tangkap banyak gambar secara berturut-turut. Ia digabungkan lagi dalam 64MP shot supaya lebih jelas. Hasilnya, gambar #foodporn anda benar-benar terliur! ?

Kalau anda nak tahu, Vivo V7 juga boleh ambil gambar dengan baik walaupun dalam keadaan bergerak. Tak percaya? Lihat gambar di bawah.

Fungsi PDAF membantu Vivo V7 untuk tangkap gambar objek bergerak. Macam mana ia berfungsi? Perisian kamera akan kira jarak diperlukan untuk fokuskan objek dan akhirnya tangkap pada fokus paling tajam. Gambar pun jadi lebih sharp!

“Kamera 16MP dah biasa dalam smartphone pada masa kini tapi ia tidak pada vivo. Dengan teknologi PDAF direka secara khusus, anda boleh ambil gambar semasa subjek bergerak. Betapa luar biasanya vivo yang telah mengubah teknologinya cukup dekat dengan kamera DSLR.”

– Arthur Chen, ketua editor Majalah Kamera Digital.

Tak sangka. Memang betul apa yang Arthur kata. Pasti takkan terlepas momen terindah dalam hidup jika memiliki Vivo V7 sebagai teman anda. Nakkan info lebih lanjut tentang Vivo? Boleh terus ke page Facebook Vivo Malaysia.

Jadikan Vivo V7 kepunyaan anda, smartphone dengan kamera terbaik, pasti anda tak menyesal! ?

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×