Famili

Bekalkan Nutrisi Yang Lengkap & Seimbang Buat Tumbesaran Anak-Anak Di Bulan Puasa Bersama PediaSure

1.3K
SHARES

Bulan Ramadan ni sememangnya mencabar khususnya bagi ibu bapa yang mempunyai anak yang baru mula belajar berpuasa. Mesti bermacam-macam kerenah mereka kan. Tapi yang penting, ibu bapa kena pastikan mereka mendapat nutrisi yang secukupnya walaupun ketika berpuasa.

Yelah, nutrisi yang lengkap ni bukan saja untuk membekalkan tenaga malah untuk tumbesaran anak anda kerana pemakanan yang lengkap dan seimbang memainkan peranan yang penting terutamanya dalam 5 tahun pertama anak-anak. Bimbang sekiranya kekurangan nutrisi, mereka akan terdedah kepada risiko lain seperti masalah bantut atau kekurangan berat badan.

Haa..jangan bimbang, PediaSure boleh bantu anda atasi masalah ini!

80% Nutrisi VS 20% Genetik

Mesti ramai yang beranggapan bahawa ketinggian anak adalah berdasarkan genetik ibu bapa? Haa..tahukah anda, faktor genetik hanya menyumbang 20% sahaja untuk ketinggian anak-anak manakala nutrisi yang seimbang pula memainkan peranan sebanyak 80%¹ dan 60% ketinggian dewasa anak anda berlaku sebelum umur 5 tahun²?

Purata ketinggian mencecah 12cm setiap tahun boleh dicapai dalam masa 5 tahun pertama anak anda². Bagaimanapun, jika nutrisi tidak mencukupi semasa jangka masa ini, anak anda akan berada dalam risiko tumbesaran terbantut.

Sebab itulah penting untuk anda bekalkan nutrisi yang cukup kepada anak-anak korang seawal 5 tahun pertama mereka.

Bukan itu sahaja, menurut pakar, masalah tumbesaran terbantut sukar dikesan pada peringkat awal terutamanya jika kita hanya melihat menggunakan mata kasar, oleh itu ibu bapa kenalah sentiasa peka dengan sentiasa mengukur ketinggian anak kita setiap 6 bulan hingga setahun dan belajar menggunakan carta tumbesaran (growth chart).

Jejaki pertumbuhan & dapatkan ganjaran dengan PediaSure Growth Diary!

Sekarang dah ada cara yang lebih mudah untuk anda jejak tumbesaran anak-anak anda melalui PediaSure Growth Diary, dimana anda boleh pantau pertumbuhan tubuh anak-anak dengan growth tracker dan GrowthCam  yang sangat mudah untuk digunakan!

Yang lagi best, siap boleh kumpul mata ganjaran CarePoints dan nikmati faedah-faedah menarik!

Best betul! Kalau anda nak tahu lebih lanjut tentang program PediaSure Growth Diary ni, anda boleh daftar dan sertai Cabaran 16 Minggu Diari Pertumbuhan PediaSure di sini. 

PediaSure, bekalkan nutrisi lengkap untuk tumbesaran optimum!

Buat anda yang tercari-cari suplemen tambahan lengkap untuk membekalkan nutrisi dan tumbesaran anak-anak, susu PediaSure memang pilihan terbaik!

Ia dirumus khas dengan 38 nutrisi penting termasuk Arginina, Kalsium, Vitamin K2 semula jadi untuk tulang yang lebih panjang dan kuat ³‚. Tak hairanlah ia menjadi suplemen nutrisi kanak-kanak nombor satu (#1 Child Nutritional Supplement) yang disyorkan oleh pakar!⁵

Bukan itu saja, susu PediaSure juga membantu anak anda mencapai tumbesaran 50%* lebih cepat dan hasilnya boleh dilihat dalam hanya 8 minggu sahaja!⁶

Jadi, sempena Ramadan ini, pastikan mereka minum segelas susu PediaSure untuk sahur dan segelas lagi sewaktu berbuka untuk nutrisi yang lengkap dan seimbang.

Oh ya, kalau anda nak tahu lebih lanjut tentang kepentingan nutrisi lengkap untuk anak anda sepanjang bulan Ramadan ini, anda boleh tonton Facebook livestream PediaSure #AidilFitriLagiTinggi bersama Pakar Dietetik, Puan Indra yang akan berkongsikan pelbagai tips dan info menarik mengenai tumbesaran kanak-kanak.

Berminat untuk dapatkan susu PediaSure? Anda boleh buat pembelian di kedai rasmi PediaSure di Lazada dan Shopee. 

MAL.2022.25773.PDS.1

Rujukan:

1) Jelenkovic, A. et al. Genetic and environmental influences on height from infancy to early
adulthood: An individual-based pooled analysis of 45 twin cohorts. Sci. Rep. 6, 28496; doi: 10.
1038/srep28496 (2016)

2) WHO Growth Standard, 2007

3) Van Vught AJ et al. Br J Nutr (2013), 109, 1031-1039. Dietary arginine and linear growth: the
Copenhagen school child intervention study

4) Van Summeren MJ et al. Br J Nutr (2008), 100, 852-858. Vitamin K status is associated with
childhood bone mineral content.

5) Abbott Regional HCP Tracker, conducted by IQVIA in Malaysia between April and June 2021

6) Huynh DTT et al. 5th International Conference on Nutrition & Growth 2018. Oral nutritional
supplementation improved linear growth in Filipino children at nutritional risk.

Study based on children aged 3-4 years who are at risk of malnutrition who consumed two
servings of PediaSure daily in 8 weeks

* Alarcon PA, et al. Effect of oral supplementation on catch-up growth in picky eaters. Clin
Pediatr (Philia). 2003;42(3):2019-17. 50% based on calculated value.

MASAKAN TERBARU DARIPADA MYRESIPI

CERITA SENSASI DARIPADA BERITA HARIAN

To Top
SKIP THIS AD ×