Fesyen

“Barang Tempatan Ni Tak Berkualiti”, Eh, Jangan Buat Persepsi Sendiri. Baca Ni..

Sebagai rakyat Malaysia, mesti anda mempunyai satu persepsi yang barangan buatan tempatan ni tak standard dengan barangan buatan luar negara. Tambah-tambah lagi, kalau barangan tu dari negara orang putih nun sana. Semuanya nampak superb dan awesome!

Tanpa anda sedar sebenarnya, banyak je barangan tempatan ni yang berkualiti dan hebat setaraf dengan barangan antarabangsa!

Haa..jom baca antara persepsi-persepsi yang selalu orang bagi kat barangan tempatan ni. Mesti korang pun macam ni kan?

BARANGAN TEMPATAN NI TIDAK BERKUALITI

Kebiasaanya kalau anda beli barangan buatan Malaysia, mesti ada masalah kain kasar, cepat koyak dan bermacam-macam masalah la.

Memang kadang-kadang tu rasa nak marah je, sebab penat cari lepas tu pakai sekejap je, dah tak boleh guna. Rasa membazir duit dan tenaga betul!

Kalau harga murah takpe la juga, ni mahal dan tiada kualiti langsung!

LEPAS TU, TIRU PRODUK LUAR NEGARA

Kenapa la… jadi macam ni. Admin pun pernah terfikir juga, kita ni memang tidak kreatif dan tiada idea tersendiri ke sampai nak tiru produk luar negara?

Sampaikan kadang-kadang tu, Admin rasa macam tak tahu nak beza mana satu produk tempatan dan luar negara sebab jenama, warna dan bentuk sama je.

Sepatutnya kita kena berbangga dengan keunikan idea kita. Lagi satu, negara kita kan ada keistimewaan tersendiri, tinggal mix and match je, pasti idea anda setanding barangan luar negara!

TIDAK MENARIK PERHATIAN PENGGUNA UNTUK MEMBELI

Sebagai pengguna dan pembeli, mesti la kita nak variasi pilihan sampai rambang mata nak pilih. Kalau boleh biar stylish, elegan dan chic sesuai untuk setiap lapisan masyarkat dan budaya kat Malaysia ni!

Lepas tu baru la ada kuasa pembeli nak memilih dan ekonomi negara pun boleh berkembang pesat serta dapat membantu pertumbuhan negara.

Nanti kurang la masyarakat kita beli barangan luar negara sebab produk Malaysia pun terbaik!

TIADA KAJIAN MENYELURUH ATAU R&D

Ermmm…ini merupakan satu masalah besar! Sebab apa, inilah punca yang dihadapi kebanyakan orang awam apabila produk yang dibeli memberi kesan buruk kepada mereka.

Lagi-lagi yang membabitkan produk kecantikan. Dah la bagi effect kat muka, badan dan kesihatan. Memang bahaya!

Lepas tu, boleh pula claim ada pengesahan dari KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia). Padahal penjual ni, cuma rebrand dan repackaging je! Argh…memang begang betul admin.

Apa kata anda sebagai pengeluar produk buat dulu kajian ke atas bahan yang digunakan. Cubalah meniaga jujur dan ikhlas.

HAISH…YANG NI MEMANG MASALAH BESAR, MUDAH ROSAK!

Sukar kita nak cari produk tempatan yang terbaik seperti kualiti, kuantiti serta menarik! Pastinya ini adalah masalah utama yang dihadapi oleh pengeluar atau penjual tempatan.

Walaupun kerajaan kita dah bagi banyak kursus-kursus asas khas kepada pengusaha, namun permasalahan ini masih tidak dapat ditangani di Malaysia.

Sabar je la….harap-harap lepas ni, ada perubahan yang lebih dinamik!

TAPI TAK SEMUA PRODUK LOKAL MACAM NI, TAK PERCAYA ANDA BOLEH TENGOK KAT Picksum!

Haa..anda boleh tengok sendiri kelebihan produk local  kat Picksum ni!  Pelbagai barangan yang anda boleh pilihan dan yang pastinya buatan orang tempatan tau!

Wah…tak sangka rupanya banyak je keluaran tempatan yang gempak dan stylishBermacam-macam barangan yang ada, contohnya baju, tudung dan aksesori. Paling penting, stylo, chic, elegan serta sesuai untuk perempuan dan lelaki. Memang vogue penampilan anda!

BARANGAN BERKUALITI SETANDING ANTARABANGSA!

A post shared by @norimalaysia (@nori_malaysia) on

Siapa cakap barangan tempatan tak berkualiti? Kalau anda berfikiran macam ni,anda silap! Cuba tengok kat Picksum, jenama yang ada meletop, gempak dan setanding barangan luar negara tau.

A post shared by Kaiascarves (@kaiascarves) on

Selain tu, lebih dekat dengan jiwa anda! Yela…kalau pereka fesyen tu main reka je tanpa mengira kesesuaian cuaca, budaya dan fizikal masyakat setempat, kan tak selesa dan rimas!

A post shared by CYRUSCOPE.co (@cyruscope.co) on

Lagi satu, dekat Picksum ni semua barangan ada. Cakap je anda nak apa, baju, handbag, aksesori, produk kecantikan, semua pun ada!

A post shared by The Hiro House (@thehirohouse) on

A post shared by KOHVI (@kohvi.kohvi) on

Fuyyoo! Senang la nak shopping sekarang ni, klik dan beli saja di Picksum
 
SEMPENA MUSIM PERAYAAN NI, Picksum ADA MENAWARKAN PROMOSI GEMPAK!


Paling best! Tak lama lagi kan nak raya, apa kata anda shopping kat sini je. Mudah, jimat masa dan tenaga!

Lepas tu, ada pula, diskaun sehingga 50%…siapa yang nak bagi promosi hebat macam ni! Dekat Picksum je anda boleh dapat!

Selain itu, sempena Hari Raya ni juga, kalau anda beli barangan kat sini dengan nilai RM100 ke atas, tiada bayaran dikenakan untuk penghantaran! Free je! Apa anda tunggu lagi, memang jimat habis la!

A post shared by Breena Beauty (@breenabeauty) on

So, jangan lambat-lambat, nanti terlepas pula, sebab promosi Hari Raya ni, berlangsung dari 28 Mei hingga 15 Jun 2018 je tau! Kalau nak mudah [klik sini] je! Selamat bershopping!

Yang Popular

To Top