Hebahan

Ini Yang Anda Perlu Tahu Wanita! Tips Terbaik Pilih Tayar! Barulah Tak Tertipu Nanti! You Go Girls!❤

4.2K
reads

Ha! Hari-hari anda gasak tayar kereta anda! Pergi kerja, outing, balik kampung yang tak tahan dating pun naik kereta kan? Of courselah kalau dah bawak kereta yang aweseome takkan lah tiba-tiba nak tayar pancit atau buat hal dekat tepi jalan pulakkan?

So, hari ni admin nak cerita sikit mengenai Tayar Lassa yang boleh memenuhi setiap keperluan anda kerana ianya di reka mengikut keperluan kenderaan anda. Hebatkan? Jadi Jom baca sampai habis okay..

PILIH TAYAR ANDA! INI LANGKAH MUDAH UNTUK KENAL TAYAR KERETA ANDA!

Perkara utama yang anda perlu tahu mengenai tayar ialah maklumat mengenai tayar. Macam mana nak tahu?. Semoga berguna!

Kredit Foto: penmerah.com

Nampak tak tu! Sila ambil perhatian ye! Jangan sampai tertipu pulak nanti.  Jadi lepas ni boleh la gunakan tips berguna ni bila nak tukar tayar kereta anda.

TAYAR LASSA! SPESFIFIKASI HEBAT! PILIHAN ADMIN! PILIHAN RAKYAT EROPAH JUGAK YE! ❤

Sekarang tak ada siapa boleh tipu anda lagi! Pengetahuan anda dah setaraf kaum lelaki tau. Tapi masih tak lengkap tanpa knowledge mengenai tayar berteknologi baru  keluaran Lassa yang dibina oleh “Brisa Bridgestone Sabanci“.  Dahsyatkan? Dah tahu macam mana nak beli tayar kenalah tahu fungsinya jugak ye!

Lassa merupakan satu brand tayar yang kini semakin dikenali. Apa kelebihan tayar keluaran Lassa? Jom admin jelaskan kepada anda. Lassa merupakan satu brand tayar yang dilengkapi dengan teknologi baru terutamanya dari segi ketebalan dan reka bentuk yang tahan lasak dan menarik. Tayar keluaran Eropah ini telah diuji dari pelbagai aspek seperti keseimbangan, grip tayar (bunga), kelajuan dan kesesuaian tayar dalam pelbagai cuaca dan keadaan jalan.

Corak silang pada tayar Lassa membantu untuk mengurangkan impak licin atau gelincir pada hari hujan atau semasa jalan basah dan berminyak.

Tidak kira baru mahupun lama, sesebuah kereta memerlukan tayar yang cukup baik. Mengapa? Kerana ianya mampu menjamin keselamatan anda di jalan raya. Tayar  Compectus H/P Lassa direka khusus buat pemilik MPV/ SUV seperti Toyota Vellfire, Honda CRV , Mazda CX-5, BMW X3 dan Toyota Harrier.

Compectus H/P Lassa merupakan sebuah tayar yang telah direka khas  untuk menampung geseran jalan dengan grip yang cukup baik. Rekaan bunga tayar yang khusus dan ekslusif ternyata meletakkan tayar Lassa pada satu tahap yang tersendiri dari aspek pengurangan impak apabila kereta meluncur laju ketika hari hujan.

Tambah menarik lagi, tayar  Compectus H/P keluaran Lassa mempunyai ketebalan yang cukup tinggi iaitu 60HA bagi bahu tayar dan ketebalan sisi tayar pula  46.5 HA.  Hal ini membuktikan bahawa tayar Compectus H/P Lassa dan tahan lasak disamping sukar untuk koyak dan rosak. W0w! Hebat betul produk bridgestone. 

Bukan sahaja memilik spesifikasi yang hebat namun, rupa dan reka bentuknya cukup bergaya dengan sedikit sentuhan sports nyata, telah menambat hati pasukan Barcelona untuk membawa nama Compectus H/P Lassa bagi merealisasikan impian peminat mereka yang inginkan tayar MPV/SUV terbaik setaraf pasukan mereka! Pasukan bertaraf dunia.

COMPARISON TAYAR COMPECTUS H/P LASSA & BRAND MXXXXXIN TERNYATA MENGEJUTKAN!

Dalam kelajuan 80 km/h  dikawasan berair atau tanah berlumpur dan basah tayar Compectus H/P Lassa nyata mengejutkan apabila berjaya mengatasi brand terkemuka Mxxxxxin apabila kenderaan break secara mengejut jarak yang diambil untuk STOP bagi tayar Compectus H/P Lassa hnyalah sejauh 27. 7 berbanding brand Mxxxxxin yang mengambil jarak sejauh 28.6 .. Inilah bukti betapa kuatnya grip tayar Compectus H/P Lassa.

Manakala bagi ujian di kawasan bertar pula jumlah kelajuan yang direkodkan adalah pada 47 km/h bagi kedua-dua buah tayar. Pergh! Terbaikkan?… Cukup tebal, grip pun dahsyat. Perfomance pun terbaik. Daya pecutan sama kot! Harga sah-sah la berbeza.

Walau bersaing dengan jenama Mxxxxxin keputusannya nyata memeranjatkan admin. Sekarang anda dah lihat sendirikan tayar Compectus H/P Lassa bukan sahaja setanding dengan jenama terkemuka Mxxxxxin bahkan mungkin lebih baik lagi.

TAYAR RASMI TEAM BARCELONA! COMPECTUS H/P LASSA DIREKA KHAS BAGI MENJADI YANG TERBAIK!

Jangan hairan ye mengapa tayar Lassa begitu hebat dan efektif serta sesuai digunakan diatas pelbagai permukaan jalan. Hal ini kerana,  tayar hebat ini telah dibina khusus oleh Brisa Bridgestone Sabanci. Hebatkan? Bukan calang-calang rupanya tayar Compectus H/P Lassa.

Selaku tayar rasmi bagi pasukan bertaraf dunia seperti Barcelona adalah menjadi kemestian buat Compectus H/P Lassa memberikan yang terbaik bersesuaian dengan pencapaian mereka dalam bidang pembuatan tayar terbaik dunia.

Jangan risau ye pemilik kereta sedan, sebabnya ada banyak jenis tayar yang telah dikeluarkan Lassa dan direka khas buat kenderaan anda! Apa yang anda perlu lakukan hanyalah singgah ke laman Facebook mereka dan berhubung dengan mereka.

Klik sini untuk makumat lanjut  FB Lassa Tyres Malaysia

 

Yang Popular

To Top